KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!!σημερα.

ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΜΕ.

Δειλή προσπάθεια αντίδρασης και ανασύνταξης έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια κίνηση να μπουν αναχώματα στην περαιτέρω απαξίωση που ήδη έχει αλλοιώσει εντελώς τις αποτιμήσεις, μέσα από την επικράτηση ισοπεδωτικά αρνητικών συγκυριών. Εν μέσω εντελώς αφιλόξενου κλίματος, με τις διεθνείς αγορές σε πτωτική τροχιά υπό το φόβο του ντόμινο και της μετάστασης της ελληνικής κρίσης, η ανάληψη επενδυτικού ρίσκου μειώνεται δραστικά.

Έτσι, με την ψυχολογία σε κοινωνικό, οικονομικό αλλά και χρηματιστηριακό επίπεδο να βρίσκεται στο ναδίρ, η προσπάθεια ανασύνταξης κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Και όλα αυτά, μολονότι η αγορά προέρχονταν από τις δύο «καταστροφικές» συνεδριάσεις Τρίτης και Τετάρτης όπου ο ΓΔ έχασε 6,68% και 3,91% αντίστοιχα, σ’ ένα διήμερο από τα πλέον δραματικά στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Από την άλλη πλευρά, τη στιγμή που τα τεχνικά δεδομένα αλλά και οι αποτιμήσεις «φωνάζουν» για την ανάγκη τεχνικής έστω ανάσας, η αγορά έχει να αντιμετωπίσει και το κλίμα που διαμορφώνεται στον επιχειρηματικό στίβο. Η επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς από την κυβέρνηση προς τις κερδοφόρες επιχειρήσεις είναι σαν να τιμωρεί την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία στο επιχειρείν.

Και βεβαίως, δεδομένης και της νοοτροπίας που διέπει την κουλτούρα και των Ελλήνων επιχειρηματιών, αρκετοί φοβούνται αρνητική συγκομιδή από επιχειρήσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν αξιολογότατες επιδόσεις κερδοφορίας.

Πάντως, το θετικό είναι ότι αρκετά μη τραπεζικά blue chips κάλυψαν στη σημερινή συνεδρίαση τις χθεσινές ιδιαίτερα μεγάλες απώλειές τους, περιορίζοντας τη στρέβλωση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.678,42 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,98%, έχοντας αλλάξει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πολλές φορές πρόσημο και κατεύθυνση. Το υψηλό ημέρας ήταν στις 1.701,74 μονάδες όταν ενισχύονταν άνω του 2,20%, ενώ το χαμηλό ήταν στις 1.651,67 μονάδες.

Ο FTSE 20 παρ’ όλες τις παλινδρομήσεις έκλεισε με άνοδο 1,39%, ενώ έχασαν όλα τα ενδοσυνεδιακά τους κέρδη οι δείκτες Mid 40 και Liquid Mid που έκλεισαν στο +0,15% και –0,03% αντίστοιχα. Τίποτα σπουδαίο και από το Small Cap 80 που ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,35%, επίδοση πολύ μικρή, αν αναλογιστούμε ότι Τρίτη και Τετάρτη απώλεσε περί το 13% της αξίας του!

Στον 20άρη, εντυπωσιακά μεγάλες απώλειες για 2η συνεχή συνεδρίαση είχε η μετοχή της Coca Cola 3 E που απώλεσε το 3,89% της αξίας της, ενώ την Τετάρτη είχε πτώση άνω του 7%! Το ίδιο σκηνικό και στον ΟΠΑΠ που έχασε 3,98% την Πέμπτη, έχοντας απολέσει άνω του 7% χθες, πάντα με φόντο τη (νέα) φορολόγηση των κερδών κατά 10%. Πτώση 2,18% και 2,05% είχαν και οι Alpha Bank και Πειραιώς αντίστοιχα, με τη μετοχή της πρώτης μάλιστα να κάνει μεγαλύτερο όγκο ακόμη και από την Εθνική, διακινώντας 4,8 εκατ. τεμάχια.

Σε ότι αφορά τη μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 11,05 ευρώ με άνοδο 3,76%, έχοντας διακύμανση άνω του 8% συνολικά, διακινώντας 4,5 εκατ. τεμάχια. Κατά τα λοιπά, στον 20άρη στην κορυφή των κερδών βρέθηκε η Βιοχάλκο (+12,38%), στο +8,40% η Αγροτική Τράπεζα, ενώ Ελλάκτωρ και ΕΛΠΕ έκλεισαν με άνοδο 7,05% αμφότερες.

Στο σύνολο της αγοράς 92 μετοχές είχαν άνοδο έναντι 76 που έκλεισαν με πτώση.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών