KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μείωσε τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων!

Βλέπουν οι σκάλες τηλεόραση;
Η ατυχία μου με έχει κάνει διαχειριστή στο συγκρότημα κατοικιών που μένω εδώ και μερικά χρόνια. Η ιστορία με τα κοινόχρηστα είναι βέβαια σχετικά απλή όταν ξεπεράσεις την πρώτη φορά. Απλά καταγράφεις τις αλλαγές στα ρολόγια των ενοίκων, δίνεις τα νούμερα στην εταιρεία και όλα γίνονται αυτόματα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως την τελευταία φορά που κοίταζα τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων, ήταν αυτός της ΔΕΗ. Στους πίνακες επεξήγησης των χρεώσεων είδα την ένδειξη «εισφορά ΕΡΤ»!

Η απορία του γιατί να πληρώνει εισφορά ΕΡΤ ένας κοινόχρηστος χώρος ήρθε αυτόματα. Αλλά αμέσως μέτά, στο μυαλό του ζαλισμένου Έλληνα ήρθε και η απάντηση: αντε βρες άκρη τώρα. Αστο καλύτερα. Στα πλαίσια της οικονομίας που πρέπει όλοι να κάνουμε αποφάσισα όμως να ασχοληθώ ιδιαίτερα αφού σκέφτηκα ότι τα περίπου 8.50 ευρώ που πληρώναμε κερατιάτικα, επί 6 λογαριασμούς το χρόνο και επί περίπου 2-3.000.000 νοικοκυριά, είναι μάλλον πολύ μεγάλο ποσό !

Τηλεφώνησα στη ΔΕΗ όπου η υπάλληλος –ομολογουμένως ευγενικά- μου είπε ότι στους λογαριασμούς κοινοχρήστων που έχουν… ξεχαστεί στο όνομα του κατασκευαστής ή κάποιου από τους ιδιοκτήτες, μπορεί εκ παραδρομής να χρεώνεται και η ΕΡΤ. Μα ο λογαριασμός μας γράφει Κοινόχρηστο ρολόι πολυκατοικίας, είπα. Και απάντηση δεν πείρα. Τελικά με μία απλή αίτηση το ζήτημα λύθηκε και η πολυκατοικία αλλά και εγώ κατ’αναλογία θα πληρώνουμε μερικά ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο. Not bad!

Μπορείς να πληρώνεις λιγότερο κοινόχρηστο νερό;
Για τα σπίτι που έχουν κοινόχρηστους κήπους, οι λογαριασμοί του νερού, ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να είναι εφιάλτης. Ο προσωπικός μου εφιάλτης, ως διαχειριστή ήρθε όταν μία άλλη ημέρα, άνοιξα το φάκελο της ΕΥΔΑΠ και είδα γραμμένο ένα ολοστρόγγυλο 1000άρικο ευρώ για νερό κήπου! Φτάνοντας στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ έμαθα μία ακόμα πληροφορία. Για κοινόχρηστους χώρου πρασίνου άνω των 200 τετραγωνικών μέτρων, η ΕΥΔΑπ, ύστερα από σχετική αίτηση και επί τόπου έλεγχο, κάνει έκπτωση μέχρι και 30% στον αντίστοιχο λογαριασμό. Άλλα 300 ευρουλάκια μείον.

Δεν είναι πολλά αλλά δεν τους τα χρωστάμε κιόλας!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών