KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«Οι μετοχές θα επιστρέψουν και θα εκδικηθούν»



Σε πρόσφατη ανάλυσή της, υπό τον Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, η Saxo Bank παρουσιάζει τις εκτιμήσεις της για άνοδο των μετοχών στις αγορές των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ασίας, με όχημα τη δυναμική ανάκαμψη των εταιρικών κερδών.

Στην ανάλυση της η Saxo Bank επισημαίνει ότι οι μετοχές επλήγησαν από την κρίση των κρατικών χρεών – πτώση των δεικτών S&P500,  MSCI EM και Nikkei225 – πλέον όμως ανακτούν τις δυνάμεις τους. Η πτώση προήλθε από τον βραχυπρόθεσμο φόβο ότι η κρίση θα εξαπλωνόταν, ενώ δεν δικαιολογούνταν από τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιρικών κερδών. Το τρίμηνο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει σχεδόν λήξει και τα αποτελέσματα είναι για ακόμα μια φορά πολύ ισχυρά, με σημαντικές θετικές εκπλήξεις ανόδου. Αναμένουμε ότι η τάση αυτή θα επαναληφθεί τουλάχιστον και το επόμενο τρίμηνο και πιθανόν για ακόμα δυο τρίμηνα, οδηγώντας τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα, γεγονός που θα δοκιμάσει το επίπεδο των 1,225 μονάδων στο δείκτη S&P500 και πολύ πιθανόν να έχουμε επίτευξη νέων υψηλών (στα επίπεδα των 1,250 μονάδων). Ωστόσο, στα μέσα περίπου του δευτέρου εξαμήνου, αναμένουμε ότι οι μετοχές θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα λόγω των μακροοικονομικών προβλημάτων.
Υποτιμώντας τη δύναμη των εταιρικών εσόδων
Ο Christian Blaabjerg υποστηρίζει ότι το τρίμηνο που διανύουμε και  που πλησιάζει στη λήξη του – τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ – κλείνει και αυτό με εξαιρετικά αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι σχεδόν όλες οι εταιρείες του δείκτη S&P500 (434 από τις 496) που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ανακάμπτουν και ξεπερνούν τις υψηλές προσδοκίες της Saxo Bank, ανατρέποντας και τις προσδοκίες των αναλυτών.
Συγκεκριμένα,
•        Το 77% των εταιρειών ξεπέρασαν τις προσδοκίες
•        Μόνο το 7% των εταιρειών δήλωσε κέρδη αντίστοιχα των προσδοκιών
•        Μόλις το 16% των αποτελεσμάτων ήταν κατώτερα των προσδοκιών
•        Τα κέρδη αυξάνονται κατά 11,8% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2009
•        Τα κέρδη των εταιρειών – μη συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών οργανισμών – σημείωσαν άνοδο 13,1% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2009
Τα κέρδη αυτό το τρίμηνο έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και οι εταιρείες εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις προσδοκίες, λόγω των περικοπών στις δαπάνες. Τα κόστη ανά μονάδα εργασίας ήταν για ακόμα μια φορά πολύ χαμηλά, γεγονός που δείχνει – ως ένα γενικότερο συμπέρασμα – τη συνεχιζόμενη αναστολή των προσλήψεων και μια πολύ προσεκτική στάση από τις περισσότερες εταιρείες.
Τα κέρδη έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν μερικώς, χωρίς ωστόσο η δυναμική τους να έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο σε αυτή τη φάση της ανάκαμψης. Τα κέρδη ανά μετοχή για το δείκτη S&P500 θα αυξηθούν μόλις κατά 2% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Αυτή είναι η ύστατη ανάκαμψη σχήματος “L”. Και ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή δείχνουν να ανέρχονται στο 90% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2009, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) παραμένουν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανάκαμψη του 2003, τα κέρδη επέστρεψαν σε υψηλότερα επίπεδα, όταν πια η οικονομία βρισκόταν σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης.
Ο βασικός παράγοντας της ανόδου που σημειώθηκε στις μετοχές τους τελευταίους 18 μήνες ήταν η αρκετά σημαντική υποτίμηση της δυναμικής των εταιρικών κερδών και το ερώτημα, προφανώς, παραμένει σχετικά με το εάν αυτή η σημαντική υποτίμηση των εταιρικών αποτελεσμάτων θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Για τα προσεχή τρίμηνα αναμένουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Η αρνητικότητα και ο σκεπτικισμός αναφορικά με τα εταιρικά κέρδη παραμένουν αρκετά έντονα και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι εταιρείες θα συνεχίσουν να υπερβαίνουν τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, γεγονός που θα οδηγήσει τις μετοχές σε υψηλότερα επίπεδα τιμών. Ωστόσο, η Saxo Bank εκφράζει τον σκεπτικισμό της σχετικά με το εάν αυτό θα συνεχίσει, όταν πλέον μπούμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών