KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Άλμα ανόδου στο ΧΑ 3,38% με ισχνό όγκο



Άλμα ανόδου στο ΧΑ 3,38% με ισχνό όγκο και χωρίς ξένους ... - Το  
spread αυξάνεται στις 675 μ.β. – Έρχονται μεγάλες πωλήσεις ομολόγων...
Ο κινέζικος αέρας που  πνέει στις διεθνείς αγορές μετά την  απόφαση  ελεγχόμενης ανατίμησης του γουάν έχει επιφέρει αλλαγή κλίματος, ωστόσο  δεν ώθησε ακόμη τουλάχιστον τους ξένους να τοποθετηθούν στο ΧΑ...
Το ελληνικό χρηματιστήριο  ανακάμπτει με κέρδη περίπου 3,38% στις 1595 μονάδων  με τις τράπεζες να επιδεικνύουν μια καλή σχετικά  συμπεριφορά αλλά χωρίς όμως να διαφαίνεται αξιόλογο αγοραστικό ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές οι οποίοι συνεχίζουν επί της ουσίας να απέχουν...
To XA ναι μεν κινείται ανοδικά αλλά η άνοδος δεν κρύβει momemtum υπάρχουν εμφανή σημάδια αδυναμιών..
Είναι προφανές ότι η αντίδραση είναι απόρροια της βελτίωσης του κλίματος διεθνώς, οι ξένοι ακόμη είναι διστακτικοί με την Ελλάδα.
Όσον αφορά τις τραπεζικές μετοχές η Εθνική έκλεισε τα 10,17 ευρώ ενώ πλησιάσε τα 4,8 ευρώ η Alpha bank έκλεισε στα 4,77 ευρώ.
Η ανοδική αντίδραση θα είναι σχετικά περιορισμένη και η μεγάλη πρόκληση για το ΧΑ θα είναι να επανακάμψουν οι ξένοι χωρίς τους ξένους δεν μπορεί να σημειωθεί σημαντική άνοδος στο ΧΑ.

Έρχονται πωλήσεις ομολόγων

Το spread στα ομόλογα των χωρών της Νοτίου Ευρώπης μειώνεται και στην Ελλάδα αυξάνεται  στις 675 μονάδες βάσης όπου και έκλεισε.
Πολλά funds μετά την μετατροπή των ελληνικών ομολόγων σε junks υποχρεώνονται εκ του καταστατικού τους να πωλήσουν εκτιμάται ότι  αγγίζουν τα 35 με 40 δις ευρώ όπως έχει αναφέρει το GIANNISKALARITIS.BLOGSPOT.COMοι δυνητικές πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα.
Πάντως οι  κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης η Γερμανική, η Γαλλική Κεντρική Τράπεζα κ.α. και βεβαίως η ΕΚΤ έχουν παρέμβει στις αγορές ομολόγων αγοράζοντας 47 δις ευρώ ομόλογα και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 6,5 δις ευρώ.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι παρεμβάσεις σε ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζουν τα 35 δις ευρώ δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασης αφορά ελληνικά ομόλογα.
Δύο είναι τα αξιοσημείωτα στοιχεία
1)Οι ξένοι συνεχίζουν να ξεφορτώνουν ελληνικά ομόλογα και ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην τελευταία  παρέμβαση των 6,5 δις ευρώ η πλειοψηφία ήταν πάλι ελληνικά ομόλογα.
Ίσως το σημαντικότερο είναι να τονιστεί πως θα κινηθούν οι ξένοι από εδώ και πέρα. Επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί  μια θετικότερη εικόνα για την Ελλάδα, την οποία αλλοίωσε η Moody’s  και αν οι ξένοι συνεχίσουν να ξεφορτώνουν ελληνικά ομόλογα προφανώς και θα είναι θέμα.
Γενικά ξεφορτώνουν πολλοί ελληνικά ομόλογα.
Ποτέ στην ιστορία της Ελλάδος δεν έχουν ξεφορτωθεί τόσα πολλά ελληνικά ομόλογα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Και ποτέ οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν πραγματοποιήσει τόσο μαζικές παρεμβάσεις στα ελληνικά ομόλογα.
2)Η δεύτερη αξιοσημείωτη παράμετρος είναι πως ενώ πραγματοποιούνται τόσο μεγάλες παρεμβάσεις στα ελληνικά ομόλογα το spread συνεχίζει να βρίσκεται στις 675 μονάδες βάσης αντί να υποχωρεί αυξάνεται.
Πολλά hedge funds εκ του καταστατικού τους υποχρεώνονται να πωλήσουν και μάλιστα άμεσα ελληνικά ομόλογα.
Επειδή δεν μπορούν να πωληθούν στην αγορά και οι τα funds πωλητές περιμένουν τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ δεν υποχωρεί το spread.

Έτσι εξηγείται γιατί παραμένει υψηλά το spread στα ελληνικά ομόλογα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών