KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πως τοποθετούν κεφάλαια ύψους $39 τρισ. οι πλουσιότεροι επενδυτές του κόσμου



Σημαντική αύξηση θέσεων σε μετοχές σχεδιάζουν για το επόμενο έτος τα μεγάλα εισοδήματα διεθνώς. Τις θέσεις αυτές θα χρηματοδοτήσουν με παράλληλη μείωση της έκθεσής τους σε μετρά και ακίνητα ενώ αμετάβλητες αναμένεται να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στα ομόλογα.

Αυτό προκύπτει από τη μεγάλη ετήσια έρευνα των Merrill Lynch Global Wealth Management και Cap Gemini μεταξύ χιλιάδων εκατομμυριούχων ανα τον πλανήτη. Με βάση τα σχετικά δεδομένα οι εισοδηματίες αυτοί (που διαθέτουν επενδύσιμα κεφάλαια άνω του 1 εκατ. δολ) αυξήθηκαν κατά 17,1% το περασμένο έτος στα δέκα εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και ο συνολικός τους πλούτος άγγιξε τα 39 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στην μελέτη καταγράφεται μεγάλη αύξηση του πλούτου στην Ασία που ξεπέρασε την Ευρώπη και επιστροφή στις κεφαλαιαγορές μετά την μεγάλη έξοδο στα μετρητά του 2008.

To τελευταία στοιχεία δείχνουν πως το 6% των κεφαλαίων των ατόμων με υψηλά εισοδήματα είναι τοποθετημένα σε εναλλακτικές επενδύσεις όπως hedge funds δομημένα προϊόντα, χρηματοοικονομικά παράγωγα private equities και venture capital.
Το 18% είναι τοποθετημένο σε ακίνητα, είτε αυτά είναι εισηγμένες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων είτε είναι εμπορικά και αστικά ακίνητα (εξαιρουμένης της πρώτης κατοικίας).  Το 17% είναι επενδεδυμένα σε μετρητά ή άλλα εραγλεία ρευστότητάς και το 31% σε ομόλογα. Το 29% είναι τοποθετημένο σε μετοχές.

Στην έρευνα απάντησαν πως προτίθενται το 2011 να αυξήσουν τις θέσεις τους σε μετοχές στο 35% από 29% φέτος, διαδικασία που ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Επίσης τα μετρητά αναμένεται να περιοριστούν (κατά μέσο όρο ) σε 13% από 17% και τα ακίνητα σε 14% από 18%. Όπως προκύπτει η διάθεση για περεταίρω αύξηση του ρίσκου στα χαρτοφυλάκια είναι δεομένη.
Άλλωστε στους σχεδιασμούς τους είναι και η αύξηση των τοποθετήσεων σε εναλλακτικές επενδύσεις στο 8% του χαρτοφυλακίου από 6% το προηγούμενο έτος. Είναι όμως προφανές ότι η αναδιάρθρωση αυτή προς επιθετικότερες επιλογές γίνεται με λελογισμένο και ισορροπημένο τρόπο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών