KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Αυστραλία



Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Αυστραλίας γίνεται η Jullia Gillard, μετά την παραίτηση του Kevin Rudd πριν καν διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του ηγέτη του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τον κίνδυνο απώλειας των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, μέλη του Εργατικού Κόμματος έθεσαν θέμα ηγεσίας υποστηρίζοντας την κα Gillard, Αντιπρόεδρο σήμερα της κυβέρνησης. Κυρίως την υποστήριξε η δεξιά πτέρυγα του κεντροαριστερού κόμματος καθώς και σημαντικά συνδικάτα εργαζομένων της αριστερής πτέρυγας.

Από τον Απρίλιο, το Εργατικό Κόμμα είδε τα ποσοστά δημοτικότητάς του να μειώνονται, μετά από μία σειρά ατυχών, όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ, πολιτικών επιλογών του Kevin Rudd. Πρώτον ήθελε να επιβάλει φόρο στα υπερκέρδη του κλάδου - "αιχμή" της αυστραλιανής οικονομίας, του εξορυκτικού, και δεύτερον "πάγωσε" τη δημιουργία ενός συστήματος διαπραγμάτευσης ρύπων που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση των κλιμματικών αλλαγών.

Υπό την ηγεσία του Rudd, ενός πρώην διπλωμάτη και άριστου γνώστη της κινεζικής γλώσσας, το Εργατικό Κόμμα έλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης της Αυστραλίας στα μέσα του 2007 "τερματίζοντας" την επί 12 έτη κυριαρχία του κεντροδεξιού συνασπισμού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών