KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Οι Άραβες ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά στρατηγικά το Dubai, επενδυτικά Paramount, Κατάρ και Αμπού Ντάμπι



Το ενδιαφέρον των Αράβων για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει προ 4-5 ετών όταν η Dubai Investment Group αποφάσισε να αποκτήσει στρατηγική θέση στην Marfin. Έτσι κατέφερε να ελέγξει το 20% της Marfin Popular bank και το 17,5% της MIG.
H έλευση του Dubai στην Ελλάδα αποτέλεσε λαβή και αφορμή ώστε και άλλοι επενδυτές από την Αραβική Χερσόνησο να εξετάσουν πιο ενδελεχώς τις ελληνικές τράπεζες κατά βάση.
Έτσι βρέθηκε το Paramount από το Κατάρ να ελέγχει το 4% της Alpha bank αποκτώντας εκείνη την περίοδο μετοχές στην τιμή των 18 ευρώ ενώ συμμετείχε και στην αύξηση κεφαλαίου με τιμή τα 8 ευρώ.
Το μέσο κόστος κτήσης του paramount μετά από ορισμένες κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτιμάται κοντά στο 12,5 ευρώ στην Alpha bank.
Μετά την Alpha bank με το Paramount σειρά πήρε η Πειραιώς η οποία απέκτησε μέτοχο fund από το Αμπού Ντάμπι το οποίο απέκτησε το 3% των μετοχών.
Ο κύκλος του Αραβικού κλείνει προσωρινά ίσως με την Κατάρ holding η οποία έχει αποκτήσει το 0,8% με 0,9% της Εθνικής τράπεζας ενώ αν αυξηθεί μπορεί να φθάσει ίσως στο 1,5%.
Οι Άραβες ενδιαφέρονται για την Ελλάδα.
Είναι πλέον χαρακτηριστικό ότι το Dubai παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε επανέλαβε την πάγια θέση του να διατηρήσει στρατηγικό ποσοστό στον όμιλο Marfin.
Ενδεχομένως το Κατάρ να αυξήσει το ποσοστό του στην Εθνική αλλά η αύξηση αυτή θα έχει επενδυτικό και όχι στρατηγικό χαρακτήρα.
Οι Άραβες έδειξαν  ενδιαφέρον για την Ελλάδα με το Dubai να προχωράει σε ένα στρατηγικό βήμα αλλά ουσιαστικά κατά βάση να περιορίζονται σε επενδυτικές κινήσεις.
Και στην Εθνική θα πρόκειται για μια επενδυτική κίνηση.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών