KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τι συμβαίνει στον χώρο των μικρών τραπεζών; Geniki bank, Proton bank, Attica και FBBank;

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μικρές τράπεζες καθώς οι διεργασίες που σημειώνονται φέρνουν στην επιφάνεια τις στρατηγικές που θέλουν να ακολουθήσουν.
Ο  επικεφαλής των δραστηριοτήτων retail banking της Societe Generale Jean Louis Mattei εκπροσωπώντας το βασικό μέτοχο της Geniki bank με ποσοστό 54%  εξέφρασε τον προβληματισμό του για την τράπεζα.
Δεν μπορεί η τράπεζα να καταστεί κερδοφόρα τόνισε και διευκρίνισε ότι είναι απαραίτητη η αύξηση κεφαλαίου των 340 εκατ ευρώ...
Όπως έχει αναφερθεί τέλη Σεπτεμβρίου ή το Οκτώβριο θα υλοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου η Geniki bank.
Η αύξηση κεφαλαίου θα είναι ύψους 339,773 εκατ ευρώ και θα εκδοθούν 3 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά, στην τιμή των 3,19 ευρώ.
Μετά την αύξηση κεφαλαίου και τις απομειώσεις λόγω ζημιών η Geniki bank θα διαθέτει συνολικά 440 εκατ ευρώ κεφάλαια.
Με την κίνηση αυτή η Societe Generale δείχνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Geniki και την Ελληνική οικονομία σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για την χώρα.
Το μήνυμα της γαλλικής τράπεζας είναι ξεκάθαρο καθώς θα εισφέρει τουλάχιστον 180 εκατ ευρώ με βάση το ποσοστό της 54%
Όμως για να καταλήξει στην αύξηση κεφαλαίου θα προηγηθεί, reverse split με αναλογία 10 προς 1.
Θα προηγηθεί για τον σκοπό αυτό η αύξηση της  ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,72  σε 7,2  ανά μετοχή με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μετοχών (reverse split) με αναλογία 10/1, δηλαδή με μείωση του αριθμού των μετοχών από 354.998.669 σε 35.499.866.
Παράλληλα προχωράει σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 142.354.462,66 ευρώ  με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών, με μείωση της ονομαστικής αξίας της τιμής της μετοχής από 7,2 σε  3,19 ανά μετοχή
Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά το ποσό των 339.733.717,62 ευρώ με καταβολή μετρητών, με την έκδοση 106.499.598 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας  3,19 η καθεμία με προτεινόμενη τιμή διάθεσης  3,19 ευρώ  και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία μιας (3) νέες μετοχές ανά μία  (1) παλαιά.

ΤΒank πρώην Aspis bank

Σταθεροποιήθηκε ποικιλοτρόπως. Το ΤΤ το έχει στηρίξει στην διατραπεζική με ενέσεις ρευστότητας και μετά την αμκ και την εξαγορά του 32,9% η τράπεζα ξαναβρήκε τον βηματισμό της.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο λειτουργικής ενοποίησης από το 2011 με την Τbank
Οι  εξελίξεις στην Proton bank καταδεικνύουν ότι μεθοδικά «ξαναδημιουργείται η τράπεζα».
Άλλαξε μέτοχο αποχώρησε η Πειραιώς και νέος μέτοχος με ποσοστό 31% περίπου ο επιχειρηματίας Λ Λαυρεντιάδης.
Ταυτόχρονα ισχυροποιεί το management καθώς ο Τρύφων Κολλίντζας  ανέλαβε  επικεφαλής στην Proton bank.
Η έλευση του Κολλίντζα  ο οποίος είχε αποδώσει σε σημαντικό βαθμό στην Attica bank αφενός συμβάλλει στην διοικητική ενδυνάμωση της τράπεζας αφετέρου οι καλές σχέσεις του Κολλίντζα με την διοίκηση της ΤτΕ θα βοηθήσουν γενικότερα την ανάπτυξη της Proton bank.
Επανέρχεται λοιπόν στο προσκήνιο η Proton bank και αναμένεται να διαδραματίσει ρόλο στις μικρές τράπεζες.
Στην Attica bank  προσεχώς θα ξεκαθαρίσουν την στάση τους οι βασικοί μέτοχοι το  ΤΤ με 22,5% , το ΤΣΜΕΔΕ με 42% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων με 19%.
Στην Attica bank διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.
Στην FBBank  το τοπίο παραμένει θολό. Ο Β. Ρέστης και η  ΑΤΕ έχουν πάρει παράταση 1 μήνα για να υλοποιήσουν αύξηση 35 εκατ στην οποία όμως η ΑΤΕ δεν θα συμμετάσχει.
Η FBBank δεν μπορεί να συνεχίσει υπό αυτό το καθεστώς της μετοχικής αβεβαιότητας  και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ή ο Ρέστης να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο ή η τράπεζα να πωληθεί.
Στην Millennium bank η μητρική τράπεζα στην Πορτογαλία έχει αποφασίσει να στηρίξει την θυγατρική της και μάλιστα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας αύξησης κεφαλαίου μετά τις σημαντικές διοικητικές αλλαγές που σημειώθηκαν.
Όμως ζητούμενο είναι οι μετοχές των μικρών τραπεζών θα επιδείξουν κινητικότητα;

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών