KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ ...

Mε πρωτοφανή χαμηλό τζίρο, που μόλις ξεπέρασε τα 38 εκατ. ευρώ και αποτελεί αρνητικό ρεκόρ οκταετίας (διαμορφώθηκε στα 38,16 εκατ. ευρώ), το Χρηματιστήριο Αθηνών βρέθηκε στο περιθώριο του συναλλακτικού ενδιαφέροντος.

Καθώς το επενδυτικό κλίμα δεν ήταν ενθαρρυντικό ούτε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου η τάση ήταν αρνητική έστω και με οριακές αποκλίσεις, δόθηκε μία ακόμη αφορμή στην εγχώρια αγορά ώστε να λιμνάσει στα μακροπρόθεσμα χαμηλά όπου παλινδρομεί από την περασμένη εβδομάδα.

Οι επενδυτές ήταν απρόθυμοι να αποτιμήσουν ακόμη και την «αισιόδοξη» διατύπωση του «απαισιόδοξου» οικονομολόγου
Νουριέλ Ρουμπίνι ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει διαφύγει τον κίνδυνο διπλής ύφεσης (σχήματος W), μολονότι τείνει σε μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο.

Παράλληλα ιδιαίτερα «φτωχή» ήταν και η εγχώρια ειδησεογραφία, ενώ κόπασε ακόμη και η φημολογία που θα μπορούσε να τονώσει τη διάθεση ανάληψης ρίσκου. Αντίθετα οι συνθήκες απωθούσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον και σε ένα γενικευμένο κλίμα αδιαφορίας και εμφανούς αποχής των ισχυρών θεσμικών χαρτοφυλακίων ο γενικός δείκτης κινήθηκε στο στενό εύρος των 15 μονάδων μεταξύ των 1.444 και 1.459 μονάδων σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Υστερα από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας έκλεισε με οριακές απώλειες 0,07% στις 1.450,06 μονάδες.

Η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 63 ανοδικές, 79 καθοδικές και 144 αμετάβλητες μετοχές εκ των οποίων οι 99 δεν έκαναν καμία πράξη απεικονίζοντας το εύρος της συναλλακτικής απραξίας σε σημαντικό μέρος της αγοράς, μολονότι από χθες οι πολυάριθμες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έμεναν εκτός διαπραγμάτευσης στο δίωρο 12.00 με 14.00 εντάχθηκαν στο διαρκές ωράριο. Η επιπλέον υστέρηση της αγοράς σε τζίρο (πέραν των παραδοσιακά υποτονικών ρυθμών της θερινής περιόδου) αποδόθηκε και στην αργία της Γουόλ Στριτ λόγω της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος ΑΕΠΕΥ ο τζίρος της αγοράς ήταν ο τέταρτος χαμηλότερος από την 1/1/1999. Οι αμέσως χαμηλότεροι τζίροι έχουν σημειωθεί στις 17/2/2003 (35,5 εκατ. ευρώ), στις 10/2/2003 (36,7 εκατ.), στις 5/8/2002 (37,9 εκατ.) και ο αμέσως μεγαλύτερος στις 24/3/2003 (39,8 εκατ.).

Στο αρνητικό πρόσημο του γενικού δείκτη συνέβαλε κυρίως η ραγδαία διολίσθηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία παρέσυρε σε αρνητικό έδαφος τόσο τον κλαδικό δείκτη, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,16% χαμηλότερα, όσο και τον δείκτη FΤSΕ20, που έκλεισε με απώλειες 0,19%. Με συνολικό τζίρο μόλις 637 χιλιάδων ευρώ η πλειονότητα των 80 μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης δέχθηκε πιέσεις, οι οποίες εντάθηκαν όσο πλησίαζε η λήξη της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης FΤSΕ να τερματίσει στο χαμηλό της ημέρας όπου έκλεισε με απώλειες 1,45%.

Μετοχές
*
Εθνική Τράπεζα: Την πέμπτη διαδοχικά συνεδρίαση χαμηλότερα των 9 ευρώ συμπλήρωσε η μετοχή με την αμέσως προηγούμενη ανάλογη επίδοση να έχει καταγραφεί στα χαμηλά των αρχών του περσινού Μαρτίου. Το κλείσιμο στο χαμηλό 16μήνου των 8,80 ευρώ, όπου παράλληλα έχει σχηματίσει τριπλό πυθμένα στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις, αποδυναμώνει ανησυχητικά την τεχνική εικόνα της μετοχής εάν δεν αντιδράσει άμεσα.

*
Μarfin ΡΒ: Η μετοχή συμπλήρωσε την τέταρτη διαδοχικά ανοδική συνεδρίαση όπου επανέκτησε τα 1,49 ευρώ με ημερήσια απόδοση 2,76%.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This