KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η κρίση «κόβει» και τα κινητά ..

Εντονη ανησυχία φέρνει η οικονομική ύφεση σε έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, την κινητή τηλεφωνία, καθώς το τελευταίο τρίμηνο παρουσιάζεται μεγάλη μείωση των εσόδων και υπάρχουν εκτιμήσεις για απώλειες ως και 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2010. Οπως όλα δείχνουν, οι Ελληνες εν μέσω της κρίσης κόβουν μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες τους, την ομιλία στα κινητά τηλέφωνα, χόμπι το οποίο είχε αναδείξει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας, με διείσδυση που έφθασε στο σημείο-ρεκόρ του 190%, δηλαδή 20,7 εκατομμύρια συνδέσεις σε πληθυσμό περίπου 10,9 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ετσι, παρ΄ ότι το 2009 πέρασε για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με απώλειες εσόδων της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι τα χειρότερα έπονται και ο κλάδος απειλείται με συρρίκνωση, αλλά και με απώλειες σε θέσεις εργασίας. Εκτός από το οικονομικό στένεμα των νοικοκυριών, η μείωση εσόδων οφείλεται και στον έντονο ανταγωνισμό που επικράτησε τον τελευταίο έναν χρόνο· πολλοί έκαναν λόγο για πραγματικό πόλεμο τιμών μεταξύ των εταιρειών και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες οι ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα σταματήσουν τις επιδοτήσεις για την αγορά νέας συσκευής κινητού. Το «κόψιμο» των επιδοτήσεων έχει επέλθει ήδη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Ηδη στα οικονομικά τμήματα των εταιρειών έχει σημάνει συναγερμός, καθώς για πρώτη φορά βλέπουν τα έσοδα να συρρικνώνονται δραματικά. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, τα έσοδα το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου έχουν πέσει κατά 27% στη Wind, 18%-20% στη Vodafone και 8%-10% στην Cosmote.

Η ταυτοποίηση των καρτοκινητών
Εως σήμερα περίπου το 65% των κατόχων καρτοκινητών έχει δηλώσει τα στοιχεία του. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουλίου και όσοι δεν το κάνουν χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση. Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στα καταστήματα των εταιρειών, στα ΕΛΤΑ και σε άλλες αλυσίδες με την προσκόμιση αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ.).

Επίσης, αν για παράδειγμα το τηλέφωνο το χρησιμοποιεί παιδί, πρέπει να δηλωθεί το όνομα του παιδιού που χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο και οι γονείς να έχουν μαζί και την ταυτότητα του χρήστη, εκτός από τη δική τους. Αν ο χρήστης είναι κάτω από 18 ετών, τότε θα χρειαστεί να συνοδεύεται από τους γονείς του. Οι κάτοχοι καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να δηλώσουν «ναι ή όχι», αν επιθυμούν να φαίνεται το κινητό τους στην υπηρεσία πληροφοριών καταλόγου. Μετά τις 30/7 η εταιρεία υποχρεούται να διακόψει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, έστω και αν έχει καταβληθεί από τον ανώνυμο συνδρομητή το οικονομικό αντίτιμο του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Η μάχη της «ονομαστικοποίησης»
Η «ονομαστικοποίηση» των καρτοκινητών πυροδότησε έναν άνευ προηγουμένου εμπορικό πόλεμο μεταξύ των εταιρειών καθώς έως το τέλος του Ιουλίου όλοι οι κάτοχοι καρτοκινητών θα πρέπει να έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους, ειδάλλως χάνουν τον αριθμό τους.

Ετσι οι τρεις εταιρείες με μεγάλες προσφορές σε χρόνο ομιλίας προσπάθησαν το διάστημα που πέρασε να «ταυτοποιήσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες και να διατηρήσουν τα μερίδια αγοράς τους. Η κατάσταση πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και τελικά οι εταιρείες υπέστησαν σημαντικές ζημιές, αφού σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης για την αγορά μετέφεραν τον πόλεμο τιμών και στα συμβόλαια, παρέχοντας δωρεάν συσκευές, διπλές επιδοτήσεις και δώρο πάγια.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών