KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Πρόταση Λάτση για εξαγορά της Εμπορικής


Η αύξηση του ποσοστού των βασικών μετόχων της Eurobank και της Εμπορικής, δίνει τροφή στη σεναριολογία, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, περί προσέγγισης των δύο πλευρών με στόχο τη συγχώνευση και τη δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα. Οι προθέσεις τους ενδέχεται να φανούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σχεδιάζεται να γίνει στην Εμπορική μέχρι τον Μάρτιο. Μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο η EFG Group (μέσω της οποίας ο Σπ. Λάτσης ελέγχει την Eurobank) αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην ελληνική τράπεζα κατά 1,6%, συγκεντρώνοντας μετοχές μέσω ΧΑ, με μέση τιμή 10,62 ευρώ. Για τις αγορές αυτές διέθεσε 80 εκ ευρώ και το ποσοστό της ανέρχεται τώρα σε 43,2%
Περί τα 50 εκ. ευρώ υπολογίζαται ότι διέθεσε την περασμένη Δευτέρα η Credit Agricole για να αποκτήσει επιπλέον 4,3% της Εμπορικής, αυξάνοντας το συνολικό ποσοστό (άμεσης και έμμεσης) συμμετοχής της σε 77,55%. Η κίνηση αυτή προκαλεί ερωτηματικά, καθώς στην Εμπορική προγραμματίζεται μεγάλη ΑΜΚ, μέσω της οποίας η CA θ'αυξήσει ούτως η άλλως το ποσοστό της.
Δεν αποκλείεται βέβαια οι τοποθετήσεις της EFG Group και της Credit Agricole να έγιναν προς στήριξη των μετοχών των θυγατρικών τους τραπεζών ή να εντάσσονται στα πλαίσια επενδυτικών επιλογών τους.
Η εκδοχή αυτή προβάλλεται από την πλευρά της Credit Agricole - ότι για να μην πιεστεί η μετοχή αγόρασε το 4,3% από δύο funds που ήθελαν να αποχωρήσουν. Ομως στο μετοχολόγια της Εμπορικής δεν εμφανιζόταν μέχρι τώρα χαρτοφυλάκια που να κατέχουν τόσο μεγάλο ποσοστό.
Αλλά και στη Eurobank δεν φαίνεται πολύ πειστική η εκδοχή ότι Λάτσης/EFG αγοράζουν μόνο και μόνο για να στηρίξουν τη μετοχή - η οποία στηρίζεται με μετοχές ιδίων από την τράπεζα και από χαρτοφυλάκια του ομίλου της.
.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών