KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σύνταξη στα εξήντα για τους στρατιωτικούς


Σε ηλικία 60 ετών ή έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας (35 πραγματική και πέντε πλασματική) θα συνταξιοδοτούνται από το 2015 οι στρατιωτικοί. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Με τη ρύθμιση αυτή μπαίνει τέλος στην έξοδο ενστόλων από την υπηρεσία σε ηλικία 48 και 50 ετών, καθώς πλέον η παραμονή τους στην εργασία αυξάνεται ως και 10 επιπλέον χρόνια. Ωστόσο ήδη οι νέες ρυθμίσεις έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις των ενστόλων και ιδιαίτερα στις Ενοπλες Δυνάμεις το κύμα των παραιτήσεων αξιωματικών και υπαξιωματικών έχει αυξηθεί σημαντικά «αγγίζοντας» τις 2.000 από τις αρχές του έτους.

Παράλληλα, διασφαλίζονται και τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που θεμελιώνουν οι στρατιωτικοί ως την 31η Δεκεμβρίου 2010. Η προστασία αυτή επεκτείνεται, κλιμακούμενη αναλογικά κατ΄ έτος, με την προσαύξηση του χρόνου πραγματικής υπηρεσίας για το προσωπικό που, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Ετσι, για όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του 2011 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά ενάμισι επιπλέον έτος. Για όσους θεμελιώνουν το δικαίωμα αυτό το 2012 η αύξηση είναι επιπλέον τρία έτη, για το 2013 επιπλέον τεσσεράμισι έτη και για το 2014 επιπλέον έξι έτη.

Στην τροπολογία, η οποία θα έχει και τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προβλέπεται συγκεκριμένα η συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας ή 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, στην οποία θα συνυπολογίζονται αθροιστικά ως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στους ενστόλους (στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος) από 1ης Ιανουαρίου 2015: α) ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας 35 ετών στην οποία προσμετρώνται και τα χρόνια φοίτησης στις παραγωγικές σχολές, β) ο χρόνος πλασματικής συντάξιμης υπηρεσίας έως πέντε έτη, γ) ο τυχόν χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.

Παράλληλα, όσον αφορά ειδικά στους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλες επικίνδυνες κατηγορίες εργαζομένων (όπως π.χ. βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές κ.ά.), ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για την έξοδο στη σύνταξη αυξάνεται από τα 18 στα 25 έτη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών