KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Jeff Bezos.

Η διάθεση του iPad στην παγκόσμια αγορά ήταν βέβαιο ότι θα προκαλούσε ανακατατάξεις στις επιχειρήσεις που θεωρούνται, έστω και εν μέρει ανταγωνιστικές της Apple τουλάχιστον στον τομέα των ηλεκτρονικών βιβλίων. Το περίμεναν όλοι και σίγουρα και o Αμερικανός επιχειρηματίας Jeff Bezos της Amazon. Το γνωστό βιβλιοπωλείο Barnes & Noble μείωσε σημαντικά την τιμή του δικού του e-book reader, Nook, στα 149 και 199 δολάρια για τις δύο διαφορετικές εκδόσεις που πωλούνται.

Η αντίδραση του Bezos ήταν άμεση, κλιμακώνοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα στην Amazon και την Barnes & Noble, που έχουν απέναντί τους την Apple. Από την περασμένη εβδομάδα το Kindle, το e-book reader της Amazon άρχισε να πωλείται με έκπτωση 27%, στα 189 δολάρια.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Jeff Bezos θα ανεβάσει τον πήχη και στο άμεσο μέλλον θα εξοπλίσει το Kindle με περισσότερες δυνατότητες ώστε να ανταγωνιστεί άμεσα το iPad. Το στοίχημα είναι μεγάλο. Το 2009 πουλήθηκαν 2,2 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης με πρόβλεψη για 5 εκατομμύρια το 2010, ενώ και οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων υπερδιπλασιάστηκαν τον Απρίλιο του 2010 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009, φτάνοντας τα 27,4 εκατ. δολάρια.

Οι δύο κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου ωστόσο, εκτός από τη μεταξύ τους κόντρα, πρέπει να αντέξουν και στην επίθεση της Apple με το iPad και το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes. Οι αναλυτές υποστηρίζουν πάντως, ότι η εντυπωσιακή αντίδρασή τους με σημαντική μείωση των τιμών δεν δείχνει παρά μόνο απόγνωση.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών