KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 EYRO.

Η κυβέρνηση τη διάταξη με την οποία σκόπευε να θεσπίσει διαδικασία αυτοφώρου για τους επαγγελματίες για τους οποίους το ΣΔΟΕ θα εντόπιζε παραβάσεις επαναλαμβανόμενης φοροδιαφυγής. Παρά τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν εισηγήθηκε τη σχετική διάταξη στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ παρέμεινε ταυτόχρονα στο όριο των 150.000 ευρώ το ποσό της βεβαιωμένης φοροδιαφυγής, για το οποίο η παράβαση θεωρείται κακούργημα.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν χθες τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της ποινικής και διοικητικής δίκης. Στο νομοσχέδιο για τη διοικητική δίκη περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών για φοροδίκες-«εξπρές». Μεταξύ των καινοτομιών που θεσπίζονται, προβλέπεται ότι οι φορολογικές υποθέσεις που αφορούν ποσά άνω των 150.000 ευρώ θα εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από τα διοικητικά εφετεία, ενώ οι υποθέσεις που αφορούν ποσά από 20.000 ως 150.000 ευρώ θα εκδικάζονται μόνο μία φορά, αλλά από τα διοικητικά πρωτοδικεία. Παράλληλα, έφεση επί της πρωτοδίκου αποφάσεως μπορεί να ασκηθεί μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που ο φορολογούμενος θα καταβάλει το 50% της φορολογικής του εκκρεμότητας.
Επίσης, γίνεται αυστηρότερη η χορήγηση αναστολών τις οποίες εγκρίνουν τα διοικητικά πρωτοδικεία στις προκαταβολές που καταβάλλονται από τους φορολογουμένους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.
Με άλλα λόγια οι φορολογούμενοι για να μπορούν να καταθέσουν προσφυγή στα φορολογικά δικαστήρια πρέπει να καταβάλουν το 25% του φόρου ή του προστίμου που τους έχει επιβληθεί. Στη συνέχεια όμως οι φορολογούμενοι ζητούν από τα δικαστήρια την αναστολή της προκαταβολής του 25%, επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία ή ζημιά. Ετσι τώρα η χορήγηση των αναστολών θα δίνεται από τους δικαστές μόνο στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος υποστεί αποδεδειγμένα ανεπανόρθωτη ζημιά.
Ακόμη, ανατράπηκε η αρχική σκέψη και αποφασίστηκε να μη μειωθεί το πλαφόν των 150.000 ευρώ στα 75.000 ευρώ όπου το αδίκημα της μη καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων, όπως είναι ΦΠΑ, εισφορές κτλ.,
μετατρέπεται σε κακούργημα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών