KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Στα 4 τρισ. δολάρια την ημέρα ο τζίρος.

image

 Στα 4 τρισ. δολάρια την ημέρα ανέρχεται ο τζίρος στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements, BIS).

    Όπως προκύπτει από την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε τριετία, ο τζίρος στην αγορά συναλλάγματος παρουσίασε αύξηση 20% σε σχέση με το 2007, όταν ανήρχετο στα 3,3 τρις δολάρια. Η σημαντική αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των συναλλαγών στη λεγόμενη τρέχουσα (spot) αγορά συναλλάγματος - όπου η ανταλλαγή των νομισμάτων γίνεται άμεσα - κατά 47% στα 1,5 δις δολάρια.

    Από πλευράς επενδυτών, τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση είχαν τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), τα αμοιβαία κεφάλαια, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι ασφαλιστικές εταιρίες και άλλοι μη τραπεζικοί οργανισμοί, που αύξησαν τις συναλλαγές τους από τα 1,3 τρις δολάρια στα 1,9 τρις δολάρια. Όσον αφορά τα νομίσματα, αυξήθηκε σε σχέση με το 2007 η συμμετοχή του ευρώ και του ιαπωνικού γιεν, ενώ μειώθηκε του δολαρίου. Το μερίδιό τους αύξησαν επίσης το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Καναδά, ενώ μειώθηκε του ελβετικού φράγκου και της βρετανικής λίρας.

    Από τα νομίσματα των αναδυόμενων χωρών, τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου σημείωσαν η τουρκική λίρα και το κορεατικό γουόν. Το 65% των συναλλαγών στις αγορές συναλλάγματος είναι διασυνοριακές έναντι 35% που είναι εγχώριες, γεγονός που αντανακλά την αυξανόμενη διεθνοποίηση της κίνησης κεφαλαίων.

    Το μεγαλύτερο κέντρο συναλλάγματος είναι το Λονδίνο, όπου οι τράπεζες πραγματοποιούν το 36,7% του παγκόσμιου τζίρου, ακολουθούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (17,9%), την Ιαπωνία (6,2%) και την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ (5%).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών