KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.



Στο Αστυνοµικό Τµήµα της Ακρόπολης µέχρι την Παρασκευή υπήρχαν κρατούµενοι ξεχασµένοι εκεί από τον Απρίλιο και τον Μάιο όπως φαίνεται στο έγγραφο
Σε διαδρόµους και αυτοσχέδια κελιά φτιαγµένα από φοριαµούς που περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία προσπαθεί η ΕΛ.ΑΣ. να λύσει το πρόβληµα των κρατητηρίων. Σε πολλά αστυνοµικά τµήµατα οι κρατούµενοι περνούν τις ηµέρες κράτησής τους δεµένοι µε χειροπέδες πάνω σε καρέκλες. «Στα αστυνοµικά τµήµατα υπάρχουν κρατούµενοι ξεχασµένοι εδώ και µήνες όταν το ανώτερο διάστηµα κράτησης στο τµήµα είναι 48 ώρες», καταγγέλλουν στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. Στο αστυνοµικό τµήµα της Ακρόπολης, όπως αποκαλύπτουν , υπάρχει ένας κρατούµενος εκεί από τις 16 Απριλίου, τρεις από τον Μάιο και άλλοι δύο από τον Ιούνιο!

Η Ενωση Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αττικής θεωρεί δεδοµένη την αύξηση των αποδράσεων από τα κρατητήρια των αστυνοµικών τµηµάτων. «Στη Δυτική Αττική υπάρχουν σήµερα 3 τµήµατα τα οποία δεν δέχονται καν κρατουµένους, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα κρατητήριά τους, ενώ υπάρχουν και αρκετά κρατητήρια όπου οι κρατούµενοι µπορούν να αποδράσουν αρκεί να σπρώξουν µε τα πόδια τους τα κάγκελα», καταγγέλλει ο γενικός γραµµατέας της Ενωσης, Σπήλιος Κρικέτος.

Πρόσφατο παράδειγµα, όπως καταγγέλλουν οι αστυνοµικοί, το τµήµα του Παλαιού Φαλήρου, όπου αν και καινούργιο αποδείχτηκε «χάρτινο» για τους κρατουµένους. «Οι κρατούµενοι απλά έσπρωξαν µε τα πόδια τους τα κάγκελα και απέδρασαν», προσθέτει ο κ. Κρικέτος που υπενθυµίζει και το πάθηµα της ΕΛ.ΑΣ. µε το νεόκτιστο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, τα κάγκελα του οποίου υποχώρησαν όταν µερικοί κρατούµενοι αποφάσισαν να τα κουνήσουν!

Οι αστυνοµικοί επίσης καταγγέλλουν πως σε µεγάλο αριθµό κρατητηρίων υπάρχει δυσανάλογα µεγάλος αριθµός κρατουµένων. Τα κρατητήρια του αστυνοµικού τµήµατος του αεροδροµίου «Ελ.Βενιζέλος» έχουν κατά περιόδους αποτελέσει θέµα διεθνούς διασυρµού της Ελλάδας για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. «Μάλλον στο βιβλίο Γκίνες θα πρέπει να τα βάλουν, αφού συνήθως σε κρατητήρια που έχουν φτιαχτεί για 20 ανθρώπους εµείς έχουµε στοιβάξει έως και 340!», αποκαλύπτει  αστυνοµικός που υπηρετεί σε αυτά.

Υπερδιπλάσιος αριθµός κρατουµένων από αυτόν που πραγµατικά έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν καταγράφεται σε καθηµερινή βάση στα αστυνοµικά τµήµατα της Οµόνοιας, της Ακρόπολης, του Κολωνού, του Αγίου Παντελεήµονα, αλλά και της Γενικής Αστυνοµικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ στη διεύθυνση Αλλοδαπών έχουν χρησιµοποιηθεί µέχρι και τα υπόγεια για να στοιβαχτούν όπως όπως κρατούµενοι, σύµφωνα µε καταγγελίες αστυνοµικών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών