KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΛΑΝΤΙΤΣ ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ.

Εναν χρόνο προτού εκδοθεί το διεθνές ένταλµα εις βάρος του, στις 16 Απριλίου του 1994, ο τότε στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων, Ράτκο  Μλάντιτς, δείχνει κάτι στους σωµατοφύλακές του, στο Γκόραζντε της Ανατολικής Βοσνίας
«ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ο Μλάντιτς;», φώναζαν κάποιοι από τους συγγενείς των θυµάτων τον περασµένο Ιούλιο στη Σρεµπρένιτσα απευθυνόµενοι στον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς που έδωσε το «παρών» στις τελετές για τη 15η επέτειο της σφαγής σε µια πράξη συµφιλίωσης.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σερβοβοσνίων είναι σήµερα 68 ετών.

Το διεθνές ένταλµα εις βάρος του για εγκλήµατα πολέµου, εγκλήµατα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, εκδόθηκε το 1995. Μέχρι σήµερα, όµως, παραµένει άφαντος, µετακινείται σύµφωνα µε πληροφορίες ανάµεσα σε κρησφύγετα στη Σερβία και προστατεύεται από τους πιστούς του.


«Το να σκοτώσουµε άλλους 50.000 µουσουλµάνους δεν ωφελεί, αµέσως γεννιούνται άλλοι». Τη φράση αυτή είπε το 1994 ένας κροάτης στρατηγός που δικάζεται σήµερα στη Χάγη για εγκλήµατα πολέµου. Την κατέγραψε όµως, στα ηµερολόγιά του, ένας εγκληµατίας που εξακολουθεί, 15 χρόνια τώρα, να διαφεύγει τη σύλληψη: ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς.

Τους τελευταίους τέσσερις µήνες, οι µεταφραστές που συνεργάζονται µε την Εισαγγελία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την Πρώην Γιουγκοσλαβία εργάζονταν µε εντατικούς ρυθµούς. Είχαν στα χέρια τους συνολικά 18 σηµειωµατάρια 3.500 σελίδων, γραµµένα µε το κυριλλικό αλφάβητο, που έπρεπε να µεταφραστούν. Τα στρατιωτικά ηµερολόγια του Μλάντιτς, από την εποχή του πολέµου, βρέθηκαν µαζί µε 99 κασέτες που περιλαµβάνουν ηχογραφηµένες συνολικά 250 ώρες συζητήσεων, σε µία από τις τελευταίες έρευνες της αστυνοµίας στην κατοικία του στο Βελιγράδι. Ηταν κρυµµένα πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο και ανακαλύφθηκαν χάρη σε ειδική κάµερα. Και τώρα που ολοκληρώθηκε η µετάφρασή τους, θεωρούνται «ένα από τα πιο σηµαντικά αποδεικτικά στοιχεία που έχει λάβει ποτέ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» αναφορικά µε αυτόν που η «Εl Ρais» χαρακτηρίζει «τον τελευταίο µεγάλο φυγάδα της γενοκτονίας στα Βαλκάνια».
 Ζωντανός ή νεκρός;
Τον Μάιο οι δικοί του ζήτησαν να κηρυχθεί νεκρός, «ούτως ή άλλως ήταν πολύ άρρωστος» είπαν, είναι και το ζήτηµα της είσπραξης της σύνταξής του που έχει παγώσει εδώ και τρία χρόνια… «Γνωρίζουµε ότι η οικογένεια του Μλάντιτς ξέρει πως είναι ζωντανός», ήταν η απάντηση του αρµόδιου σέρβου υπουργού.

Μόλις προχθές οι σερβικές αρχές ανακοίνωσαν πως η αστυνοµία έκανε έφοδο σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες στο πλαίσιο της έρευνας για το «οικονοµικό δίκτυο» που συνδράµει τον 68χρονο φυγάδα. Σύµφωνα πάντως µε την «Εl Ρais», η σύλληψη του Μλάντιτς δεν αποτελεί πλέον προϋπόθεση για να αρχίσει η Σερβία ενταξιακές συνοµιλίες µε την Ε.Ε.: οι «27» θέλουν τόσο να ανταµείψουν τη Σερβία για την ευελιξία που επιδεικνύει πλέον έναντι του Κοσόβου, που τον Οκτώβριο θα θέσουν το ζήτηµα της έναρξης ενταξιακών διαπραγµατεύσεων στην Κοµισιόν.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This