KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

διαβαστε το.

Μ΄ αυτό το σουξέ οι ρολογάδες στήνουν πάρτυ, έτσι και μπει στα μαγαζιά τους ο βαριά άρρωστος συλλέκτης χειροποίητων ρολογιών, γόνος μεγάλης οικογένειας πετρελαιοειδών, και όχι μόνο.
Το χόμπι του είναι να συλλέγει σπάνια κομμάτια, πανάκριβα χειροποίητα ρολόγια. Το πληρώνει όσο κι όσο, έτσι και του γυαλίσει κάποιο κομμάτι. Πρόσφατα σε μια βόλτα του στο Κολωνάκι χαζεύοντας τις βιτρίνες κοσμηματοπωλείου, εντυπωσιάστηκε με ένα μοναδικό ρολόι εξαιρετικής ποιότητας, και σχεδιασμού.
Κατευθείαν μπούκαρε στο μαγαζί και ζήτησε να δει από κοντά το ρολόι, που του γυάλισε και δεν χόρταινε να το βλέπει. Αφού το δοκίμασε, ρώτησε τον ρολογά πόσο το πουλά.
 “200.000 Ευρώ κύριε , είναι από τα πιο σπάνια κομμάτια που κυκλοφορούν σ΄ όλη την γη. Η κατασκευαστική εταιρεία των ρολογιών, κατόπιν παραγγελίας έφτιαξε αυτό το κομμάτι”, του εξήγησε ο ρολογάς.
Kαι προτού καν ολοκληρώσει, ο νεαρός τον διέκοψε λέγοντας, “..εντάξει, το βλέπω και εγώ ότι τέτοια κομμάτια δεν κυκλοφορούν..”, και χωρίς να κάνει παζάρια πρόσθεσε, “θα το αγοράσω, και μάλιστα θα το φορέσω και στο χέρι μου”.
“Μα κύριε, το ρολόι αυτό ταιριάζει περισσότερο σε γυναικείο χέρι..” του απάντησε ο ρολογάς.
Ο νεαρός είχε ερωτευθεί τόσο πολύ το κομμάτι αυτό που δεν του ένοιαζε τι του έλεγε ο ρολογάς. Χωρίς να κάνει παζάρια, έδωσε την χρυσή  του κάρτα τραπέζης να πληρώσει, και έφυγε με το ρολόι στο χέρι , προς το στέκι που σύχναζε η παρέα του.
Άρχισε να δείχνει με καμάρι το νέο απόκτημα για της συλλογής του, που περιλαμβάνει πάνω από 2.500 σπάνια ρολόγια, μαζί μ΄ αυτό που αγόρασε. Η παρέα βλέποντας το ρολόι, άρχισε να γελά, και να πειράζει τον νεαρό λέγοντας του, “Βρε, αυτό είναι γυναικείο ρολόι, δεν το βλέπεις;;”, και συνέχισε να γελά μαζί του.
Τότε, τα πήρε στο κρανίο και έφυγε τρέχοντας πίσω στο κοσμηματοπωλείο απ΄ όπου αγόρασε το πανάκριβο χειροποίητο ρολόι. Ο ρολογάς μόλις τον είδε σάστισε, καθώς δεν είχε περάσει ούτε μια ώρα, από την αγορά του ρολογιού.
Ο νεαρός έβγαλε το ρολόι, μαζί με την απόδειξη, λέγοντας στο κοσμηματοπώλη, “τελικά το ρολόι αυτό σας το επιστρέφω”.
 “Ναι, αλλά.., εγώ δεν μπορώ να σας δώσω πίσω τις 200.000 Ευρώ, παρά μόνο ένα μέρος των χρημάτων, καθώς το κόσμημα έτσι και φύγει έστω και 5 λεπτά από το μαγαζί, χάνει την αξία του”.
“Δηλαδή, για πόσα λεφτά μιλάμε;;”
 “Μπορώ να σας επιστρέψω μόνο τα 75.000 Ευρώ” απάντησε ο κοσμηματοπώλης.
“Εντάξει, έστω και μ΄ αυτά τα λεφτά σας το δίνω πίσω” απάντησε με σιγουριά ο νεαρός. Πήρε μια επιταγή 75.000 Ευρώ και έφυγε ευχαριστημένος.
Ο δε ρολογάς έτριβε τα χέρια του από την απίστευτη επικερδή συναλλαγή, που ήταν σαν να του έπεσε το λαχείο.
Ο νεαρός που πλήρωσε πολύ ακριβά, αέρα – πατέρα το ψώνιο του, γύρισε πίσω στην παρέα λέγοντας τους,”το ρολόι το γύρισε πίσω, παίρνοντας και τα λεφτά μου”, χωρίς να πει πόσα έχασε στην πραγματικότητα, για να μην γίνει περαιτέρω περίγελος.
Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε σε ιδιαίτερες στιγμές με την ερωμένη του σε μιά κρυφή φωλιά τους. Κάποια στιγμή τον πήρε τηλέφωνο η γυναίκα του, για να τον ρωτήσει που βρίσκεται.
Ο νεαρός, γόνος μεγάλης πετρελαιου  οικογένειας της απάντησε, ενώ χάδευε την ερωμένη του,“είμαι σε ένα κοσμηματοπωλείο εδώ στο Κολωνάκι, και χαζεύω ένα σπάνιο χειροποίητο ρολόι, που θέλω να σου κάνω δώρο”.
Όταν έκλεισε το τηλέφωνο η ερωμένη του όλο παράπωνα  του λέει, “θέλω να διαλέξω και εγώ ένα ρολόι”.
 “Σου υπόσχομαι ότι μια άλλη ημέρα θα πάμε μαζί στο κοσμηματοπωλείο και θα διαλέξουμε δύο ρολόγια από τις καλύτερες συλλογές”, της απάντησε ο νεαρός , του οποίου ο λόγος ήταν συμβόλαιο, απέναντι στα ακριβά σπορ που επιδίδεται, και με το ψώνιο που τον χαρακτηρίζει στην κόκκινη Ferrari και τα πανάκριβα ρολόγια να τα αλλάζει σαν τα πουκάμισα.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα βυθίζεται στην χρεοκοπία, κάτι που δεν τον ακουμπά καθόλου.Τα πετροδόλαρα ας είναι καλά.
Ε΄΄.., ρε, να  ήμουν και εγώ πετρελαιάς, κι ας πουλούσα το ρολόι για να πάρω κομπολόι”.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών