KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εξήντα χρόνια συμπλήρωσε η λίστα των πλέον καταζητούμενων του FBI..


Την εγκαινίασε ο Thomas James Holden, ένας κοινός κακοποιός ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του και τους κουνιάδους του το 1949, μετά από ένα γερό μεθύσι στο Σικάγο, και την συμπληρώνει στις μέρες μας ο πλέον διάσημος τρομοκράτης του κόσμου, ο Osama Bin Laden. Είναι η λίστα των 10 πλέον καταζητούμενων εγκληματιών από το FBI, η οποία την περασμένη Τρίτη συμπλήρωσε τα 60 χρόνια ύπαρξής της. Όσοι έχουν την ατυχία να μπουν σε αυτήν, μάλλον έχουν μπροστά τους κακό τέλος: οι 463 από τους 494 εγκληματίες που έχουν καταχωρηθεί σε αυτήν κατέληξαν στην φυλακή, ενώ 14 βρέθηκαν νεκροί.
Η λίστα δημιουργήθηκε σχεδόν κατά τύχη, ύστερα από αίτημα ενός δημοσιογράφου της United Press International, ο οποίος ζήτησε από το FBI να προσδιορίσει τους πλέον καταζητούμενους εγκληματίες ούτως ώστε να γράψει ένα ρεπορτάζ γι’ αυτούς. Το ρεπορτάζ δημοσίευσε η The Washington Daily News και αυτό αναμεταδόθηκε αστραπιαία. Ο τότε επικεφαλής του FBI Edgar J. Hoover αποφάσισε ότι αυτή η δημοσιότητα συνέφερε τους πράκτορές του, μια και οι πολίτες μπορούσαν να βοηθήσουν στο έργο τους με πληροφορίες και αναγνωρίζοντας τους εγκληματίες από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες τους. Το 1950, ο Hoover δημιούργησε τη λίστα, προκαλώντας αίσθηση στην κοινωνία η οποία ήταν γοητευμένη από τα φιλμ νουάρ του αμερικανικού κινηματογράφου.
Ο χρόνος τον δικαίωσε. Από τους 463 εγκληματίες που συνέλαβε το FBI, οι 152 έπεσαν στα χέρια των αρχών χάρη στα στοιχεία που έδωσαν πολίτες. Επιπλέον, το FBI προσφέρει 100.000 δολάρια ελάχιστη αποζημίωση για στοιχεία τα οποία οδηγούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των καταζητούμενων, «αν και τα ποσά ποικίλουν, ανάλογα με το ‘μέγεθος’ του εγκληματία» λέει ο επικεφαλής του τμήματος των Βίαιων Εγκλημάτων της υπηρεσίας, πράκτορας David Johnson, στην ισπανική εφημερίδα El Pais. «Για κάποιον όπως ο Osama Bin Laden, η αποζημίωση ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια».
Η λίστα είναι μια γνήσια αμερικάνικη ιστορία. Η σύνθεσή της αντικατοπτρίζει πιστά τα δεινά που υπέστη η βοριοαμερικανική κοινωνία στην πορεία του χρόνου. Στη δεκαετία του 1950, την μάστιζαν οι γκάγκστερ και οι ληστές τραπεζών. Στη δεκαετία του 1960, δήθεν επαναστάτες έκαναν δολοφονικές απόπειρες κατά των μελών των κυβερνήσεων. Μια δεκαετία αργότερα, στη δεκαετία του ’70, βασίλευε το οργανωμένο έγκλημα. Η δεκαετία του ’80, ήταν η εποχή της διακίνησης ναρκωτικών. Τη δεκαετία του ’90, ήρθε η σειρά των διεθνώς καταζητούμενων, εγκληματίες με καθαρά χέρια και φουσκωμένα πορτοφόλια. Στην δε αρχή του νέου αιώνα, αναδύθηκε η λεγόμενη ισλαμική τρομοκρατία. «Πλέον, αναμένουμε τον πολλαπλασιασμό των κυβερνο-εγκληματιών» εξηγεί ο διευθυντής του Γραφείου Δημόσιων Υποθέσεων του FBI, πράκτορας Michael P. Kortan.
Σύμφωνα με το FBI, 126 από τους συλληφθέντες εγκληματίες κατέληξαν πίσω από τα κάγκελα χάρη στα έντυπα και οπτικοακοουστικά μέσα. Η λίστα έχει μέχρι και το δικό της πρόγραμμα στην τηλεόραση, την εβδομαδιαία εκπομπή America's Most Wanted, η οποία προβάλλεται από το κανάλι Fox εδώ και 22 σεζόν – στις 6 του Μάρτη προβλήθηκε η χιλιοστή εκπομπή.
Στην 60 έκδοση της λίστας, εκτός από τον Bin Laden, περιλαμβάνεται ο Ουκρανός καταζητούμενος Semion Mogilevich «οπλισμένος και άκρως επικίνδυνος», ο οποίος θεωρείται ο επικεφαλής των αρχηγών της ρώσικης μαφίας ανά τον κόσμο. Επίσης, περιέχει τον Eduardo Ravelo, τον φερόμενο ως ηγέτη μίας από τις πλέον ισχυρές οργανώσεις της μεξικανικής πόλης Ciudad Juárez, Barrio Azteca, αλλά και τον Robert Fisher ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία της συζύγου και των δυο τους παιδιών το 2001.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών