KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ QATAR ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.



Έρχεται στην Ελλάδα με επενδύσεις 5 δισ., ποιος είναι πραγματικά ο εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανι, η όμορφη γυναίκα του και γιατί τόσο ενδιαφέρον για το Ελληνικό;
Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Η οικογένειά του κυβερνά το Κατάρ περισσότερα από 150 χρόνια και ο ίδιος είναι απόφοιτος της Βρετανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας Sandhurst. Ο Εμίρης θεωρείται από τους πιο φιλελεύθερους ηγέτες ανάμεσα στις χώρες του Περσικού Κόλπου και παρείχε μεγάλο μέρος από το αρχικό κεφάλαιο για τη δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα.
Τα χρήματα που διαχειρίζεται και επενδύει ο εμίρης του Κατάρ φτάνουν τα 50 δις ευρώ, περισσότερες από δέκα φορές δηλαδή τα χρήματα που θα επενδύσει στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα από τα ομορφότερα σκάφη του κόσμου, το σκάφος Αλ Μιρκάμπ με μήκος 133 μέτρα, και το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στο Πυθαγόριο της Σάμου. Στα πέντε διαμερίσματά του μπορεί να φιλοξενήσει δέκα καλεσμένους, ενώ διαθέτει και μια σουίτα VIP για τον ίδιο εμίρη. Τα διαμερίσματα των καλεσμένων διαθέτουν δική τους τουαλέτα, living room και διπλή κρεβατοκάμαρα. Το σκάφος του διαθέτει ακόμη σινεμά, εξωτερικά μπαρ, τζακούζι μέσα κι έξω, μέρη για ηλιοθεραπεία αλλά και ελικοδρόμιο.
O εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι είναι ένας από τους πιο ευκατάστατους ηγέτες στον κόσμο, αλλά δεν επαναπαύεται στα μεγάλα ντιλ για πωλήσεις μαύρου χρυσού και φυσικού αερίου. Του αρέσουν οι εκπλήξεις, ειδικά όταν αυτές εξυπηρετούν τον στόχο του να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της πάμπλουτης σε φυσικούς πόρους χώρας του. Αξιοποιώντας την Qatar Ιnvestment Αuthority (QΙΑ), που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο, με υπό διαχείριση κεφάλαια τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Εμίρης πραγματοποιεί επενδύσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη- εσχάτως και στην Ελλάδα.
Τον περασμένο Μάιο, το Κατάρ αιφνιδίασε τους πάντες προχωρώντας στην εξαγορά του πασίγνωστου πολυκαταστήματος Χάροντς, στην καρδιά του Λονδίνου, προσφέροντας 2,2 δισ. δολάρια στον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ. Τώρα το Κατάρ επανέρχεται στο προσκήνιο, και στα ελληνικά πρωτοσέλιδα, με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Μνημονίου για επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στη χώρα μας. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του πάμπλουτου κρατιδίου στον Περσικό, που με την καθοδήγηση του Εμίρη έχει αποκτήσει μεταξύ άλλων σημαντικές συμμετοχές στη Φολκσβάγκεν και την Πόρσε, στα βρετανικά σούπερ μάρκετ Sainsbury και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Το Κατάρ, που τη δεκαετία του ‘40 ήταν πιο γνωστό ως κέντρο αλιείας μαργαριταριών και ως ένα από τα λιγότερο πλούσια κράτη του Περσικού Κόλπου, σήμερα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες χώρες της περιοχής χάρη στην εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το Κατάρ έχει το υψηλότερο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στον κόσμο και ο εμίρης του Κατάρ φιλοδοξεί να έχει κάνει τη χώρα τον μεγαλύτερο εξαγωγέα φυσικού αερίου μέχρι το 2015.
Ο Εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι βρέθηκε στην εξουσία το 1995, όταν ανέτρεψε αιφνιδιαστικά και αναίμακτα τον πατέρα του, ο οποίος τότε βρισκόταν σε ταξίδι στην Ελβετία. Είναι ένθερμος σπόρτσμαν με αδυναμία μεταξύ άλλων στην ιππασία και τις καταδύσεις. Εχει τρεις συζύγους, η δεύτερη και πιο γνωστή είναι η Σεΐκα Μοζάχ, που τον συνοδεύει σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του.
Σε αντίθεση με άλλες συζύγους ηγετών χωρών της Μέσης Ανατολής, η Σεΐκα Μοζάχ διατηρεί υψηλό προφίλ συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά της χώρας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κατάρ το 1986 με πτυχίο στην Κοινωνιολογία. Παντρεύτηκε τον Εμίρη το 1977 σε ηλικία 18 ετών και έχει επτά παιδιά, πέντε γιους και δύο κόρες. Το περιοδικό «Φορμπς» την έχει ανακηρύξει μια από τις 80 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο και είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και για την αδυναμία της στην υψηλή μόδα. Η Σεΐκα Μοζάχ φωτογραφίζεται συχνά στο πλάι του συζύγου της, αφού τον συνοδεύει σε επισκέψεις υψηλού προφίλ. Όταν επισκέφθηκε το Παρίσι, κατάφερε να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, συνοδεύοντας τον εμίρη σε επίσημο δείπνο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών