KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΗΣΤΕ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ UGT.

Γιαγιάδες και παππούδες απεργήστε!» φωνάζει το ισπανικό συνδικάτο UGΤ στους υπερηλίκους όλης της χώρας, με στόχο να τους πείσει να κατεβούν στην αυριανή γενική απεργία. «Μάθετε να λέτε “όχι”» και «Μην αισθάνεστε ένοχοι» είναι τα δύο συνθήματα που χρησιμοποιεί απευθυνόμενο στα... σκληρά εργαζόμενα μέλη της τρίτης ηλικίας που «έχουν κουραστεί να προσέχουν τα εγγόνια τους». Και όχι αδίκως, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν καταλήξει να αναλαμβάνουν τον ρόλο της απλήρωτης μπέιμπι σίτερ ή της οικιακής βοηθού πλήρους ωραρίου- συχνά δε και τα δύο ταυτόχρονα- προσπαθώντας να διασώσουν ό,τι είναι δυνατόν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό που καταρρέει εν μέσω κρίσης. Στην Ισπανία μάλιστα το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς υπολογίζεται ότι το 50% των γιαγιάδων αναλαμβάνει καθημερινά τη φροντίδα των παιδιών τις ώρες που οι γονείς εργάζονται, ενώ ένας στους οκτώ υπερηλίκους απασχολείται για περισσότερες από εννέα ώρες την ημέρα!

Κούραση χωρίς τέλος

Αν οι συνθήκες είναι δύσκολες για τις ισπανίδες γιαγιάδες, τότε η κατάσταση για τις ελληνίδες «ομοιοπαθούσες» δεν είναι καλύτερες. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όταν οι δύο γονείς δουλεύουν σκληρά και τα οικογενειακά εισοδήματα δεν επαρκούν για την καταβολή ενός μισθού σε επαγγελματία μπέιμπι σίτερ, οι ελληνίδες «γιαγιάδες εν δράσει» βρίσκονται στα όρια της υπερκόπωσης. Προσέχουν τα εγγόνια όταν οι γονείς λείπουν, τα βοηθούν στη μελέτη, τα συνοδεύουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, μαγειρεύουν, πλένουν, καθαρίζουν... Η λίστα δεν έχει τέλοςτο ίδιο και η κούραση των ελληνίδων γιαγιάδων.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών