KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ.

undefined
Καρέκλα η οποία παράγει ήχους  ειδοποιεί  τους χρήστες της, πότε πρέπει να μετακινηθούν και να κάνουν διάλειμμα από την εργασία τους. Ο Γερμανός Ρίστο Κόιβα κατασκεύασε την «Intelli Chair»,  μετά από έρευνα πάνω στη χρήση θορύβων για τη μετάδοση πληροφοριών και με τη συνεργασία επιστημόνων του πανεπιστημίου Bielefeld της βορειοδυτικής Γερμανίας.

«Τέσσερις ευαίσθητοι αισθητήρες στο κάθισμα της καρέκλας και άλλοι τέσσερις στην πλάτη της καταγράφουν με ποιό τρόπο κάθεται ο χρήστης της. Τα στοιχεία που συγκεντρώνουν αποστέλλονται σε υπολογιστή μέσω μίας ηλεκτρονικής υπομονάδας  bluetooth», εξηγεί.

Αν η καρέκλα «αντιληφθεί» ότι ο χρήστης της κάθεται σε κακή στάση ή για πολύ ώρα, αρχίζει να παράγει έναν ήχο για να τον ενημερώσει ότι πρέπει να αλλάξει στάση.

Ο φυσικός και ειδήμων των ηλεκτρονικών υπολογιστών Τόμας Χέρμαν είπε ότι η εφεύρεσή  προορίζεται κυρίως για χρήση στο γραφείο του σπιτιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλού.

«Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σχολικές τάξεις ή σε μεγάλα γραφεία για να βελτιώσει τον όγκο εργασίας καθορίζοντας πότε πρέπει να κάνουν διάλλειμα οι υπάλληλοι»

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών