KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Τετράποδο καλοκαίρι: Οδηγός επιβίωσης


Ετοιμάσατε βαλίτσες, φορτώσατε το αυτοκίνητο, αγοράσατε αντιπαρασιτικά κολάρα και άλλα αξεσουάρ και είστε έτοιμοι να εξορμήσετε, παρέα με το σκύλο σας, σε θάλασσες, εξοχές και λοιπούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Μήπως, όμως, δεν τα έχετε σκεφτεί όλα;

Το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τους τετράποδους φίλους μας. Η υπερβολική ζέστη, σε συνδυασμό με τις νέες συνήθειες που καλούνται να υιοθετήσουν, όπως για παράδειγμα το μπάνιο σε θαλασσινό νερό, μπορεί να τους ταλαιπωρήσουν, ή ακόμη και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Διαβάστε τις συμβουλές του ειδικού, σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε προκειμένου τα σκυλάκια μας να ευχαριστηθούν την καλύτερη εποχή του χρόνου όσο κι εμείς, και να επιστρέψουν από τις διακοπές σώα και αβλαβή.

του Γιάννη Αραχωβίτη (*)

Πηγή: Iatronet.gr

* Μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας αφύλακτο στο άμεσο φως του ήλιου, όπως σε μία αυλή. Μην αφήσετε ποτέ ένα σκυλί σε ένα σταθμευμένο όχημα. Τα ζώα που αφήνονται στα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη θερινή ζέστη μπορούν να υποστούν ζημιά εγκεφάλου και να πεθάνουν από το καρδιακό επεισόδιο.

Ακόμη και με τα παράθυρα μερικώς κάτω, η θερμοκρασία σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να φθάσει τους 120 βαθμούς σε μερικά λεπτά. Τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν και μπορούν μόνο να διαλύουν τη θερμότητα με το λαχάνιασμα και μέσω των μαξιλαριών τους στα πόδια.

* Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε ένα σκυλί σε ένα αυτοκίνητο να κρεμά το κεφάλι του από τα παράθυρα. Πετραδάκια που πετάγονται από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στα μάτια και τις ρινικές μεταβάσεις.

* Τα τρόφιμα εγκαταστάσεων, το λίπασμα και τα εντομοκτόνα μπορούν να είναι μοιραία εάν ληφθούν από ένα σκυλί. Σιγουρευτείτε ότι αυτά δεν είναι μέσα στην προσιτότητα ενός σκυλιού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών