KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

EΛΛΑΔΑ.νεα.

Πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η αποκάλυψη της υπογραφής της άδειας λειτουργίας 33  κολεγίων, με απόφαση του απερχόμενου υπουργού Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Την υπογραφή της άδειας λειτουργίας ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων.

Έντονα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι καταγγέλλει "την αδιαφανή απόφαση για αδειοδότηση των κολεγίων, μόλις 24 ώρες πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου και θέτει δημόσια το ερώτημα, ποιο σκεπτικό και ποιες σκοπιμότητες οδήγησαν τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας, κ. Σπηλιωτόπουλο, σε μια τέτοια απόφαση".

Σημειώνεται ότι η έγγραφη κοινοποίηση του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων ανέφερε ότι "τώρα πλέον, το υπουργείο Παιδείας και επομένως και οι ενδιαφερόμενοι, γνωρίζουν ποια είναι τα Κολέγια, με ποια Πανεπιστήμια συνεργάζονται, ποια προγράμματα σπουδών προσφέρουν, τι τίτλους σπουδών αποκτούν οι απόφοιτοι. Τώρα πλέον, δεν θα μπορεί κανένα Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών να ονομάζεται Κολέγιο, ούτε να συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο Εξωτερικού. Άρα θα ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και θα προστατεύονται οι υποψήφιοι φοιτητές".

Και προσθέτει: "Με βάση τον νόμο των Κολεγίων αναγνωρίζονται πλέον οι συνεργασίες των Κολεγίων με ξένα Πανεπιστήμια μια κατάσταση που από πολλούς αμφισβητούνταν στο παρελθόν". "Όσοι φοιτούν σε ευρωπαϊκά Κολέγια δικαιούνται πλήρη αναγνώριση των πτυχίων τους με βάση την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία, εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις" καταλήγει η ανακοίνωση.

Αντιδράσεις

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί τους φοιτητές, τους σπουδαστές, την αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα, την εργατική λαϊκή οικογένεια, να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό, καμία πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΝ τονίζει ότι "αυτή είναι και η τελική πράξη παράδοσης της παιδείας μας στην αγορά και στους σκοτεινούς επιχειρηματίες της, με τις πλέον αδιαφανείς διαδικασίες. Είναι φανερό ότι έτσι ξεπληρώθηκαν τα τελευταία γραμμάτια αλλά και εξαγοράσθηκαν κάποιες χιλιάδες ψήφοι".

Σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τονίζει ότι το τοπίο παραμένει ασαφές: "Σύνταγμα, ευρωπαϊκές οδηγίες, νόμος Στυλιανίδη, αποφάσεις ΔΕΚ, αποφάσεις ΣτΕ, συνθέτουν ένα νομικό, μεταξύ τους αλληλοσυγκρουόμενο, σύστημα το οποίο δεν είναι ακόμη δεδομένο πώς θα κατασταλάξει. Η θέση του ΤΕΕ είναι δεδομένη. Δεν μπορεί να υπάρχει μια εκπαιδευτική νησίδα, που θα επηρεάζει το σύνολο των επιλογών στην Παιδεία, η οποία δε θα ελέγχεται από το ελληνικό κράτος".

Εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσαν ότι η κίνηση του πρώην υπουργού ελέγχεται για τη νομιμότητά της, καθώς τα δύο μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και Αξιοποίησης των Κολεγίων που εκπροσωπούσαν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας είχαν από καιρό παραιτηθεί.


Τα υπουργεία του νέου κυβερνητικού σχήματος



ΑΘΗΝΑ 06/10/2009



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης, με υφυπουργό τον Ντίνο Ρόβλια. Για το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η Λούκα Κατσέλη, ενώ για το υπουργείο Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.  Για το υπουργείο Απασχόλησης ο Ανδρέας Λοβέρδος και για το υπουργείο Υποδομών ο Δημήτρης Ρέππας.

Έτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετείται στο υπουργείο Άμυνας, η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Υγείας, ενώ στο υπουργείο Πολιτισμού ακούγονται έντονα τα ονόματα του Τηλέμαχου Χυτήρη και της Μαρίας Δαμανάκη. Για το υπουργείο Εξωτερικών οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον Χρήστο Παπουτσή, ενώ για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγεται το όνομα της Κατερίνας Μπατζελή και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χάρης Καστανίδης.

Τα νέα υπουργεία

Συγκροτείται Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα μεταφερθούν:

1. Από το υπουργείο Εσωτερικών η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (το οποίο συγχωνεύεται με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών), η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα.

Ακόμα, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Επίσης, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετονομάζεται σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και συγχωνεύονται σε αυτό τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Συστήνεται, επιπλέον, Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναμένεται η ίδρυση αυτόνομου υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η απορρόφηση του υπουργείου Μεταφορών από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο θα μετονομαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε υπουργείο Υποδομών.

Την Τετάρτη στις 11 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να γνωστοποιηθεί η σύνθεση της κυβέρνησης. Ο Γ. Παπανδρέου ήδη ορκίσθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Από την Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι ενώπιον του Προέδρου Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου αύριο στις 11.00 το πρωί θα γίνει η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης.

Πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που ακούγονται για τη στελέχωσή των υπουργείων, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των νέων υπουργών, τα πράγματα έχουν ως εξής.

Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης

Γιάννης Ραγκούσης- υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας

Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
(Τομείς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας)
Λούκα Κατσέλη

Υπουργείο Οικονομικών

Γ. Παπακωνσταντίνου

Εξωτερικών

Χρ. Παπουτσής

Προστασίας του Πολίτη
(Αστυνομία -Πυροσβεστική -Λιμενικό)
Χάρης Καστανίδης

Υποδομών
(Μεταφορές - τηλεπικοινωνίες - δημόσια έργα)
Δ. Ρέππας

Περιβάλλοντος
(ενέργεια και χωροταξία)
Μ. Χρυσοχοϊδης - Σπ. Κουβέλης
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε το εν λόγω υπουργείο στον επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκο Χρυσόγελο, κάτι που ο δεύτερος αρνήθηκε.

Παιδείας (Τομείς έρευνας)
Άννα Διαμαντοπούλου

Δικαιοσύνης και Διαφάνειας
(θέματα ασφάλειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων)


Απασχόλησης
(χωρίς τομείς ασφάλειας)
Ανδρέας Λοβέρδος

Υγείας (ενσωμάτωση των ασφαλιστικών ταμείων)
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Πολιτισμού (τουρισμός- ΕΡΤ – Θέσεις υφ.  Τύπου και Αθλητισμού)
Μ. Δαμανάκη - Τ. Χυτήρης

Εθνικής Άμυνας
Ευ. Βενιζέλος

Αγροτικής Ανάπτυξης  
Κατερίνα Μπατζελή

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο εκλεγείς με το ψηφοδέλτιο επικρατείας, και εκ των στενών συνεργατών του κ. Παπανδρέου, Παύλος Γερουλάνος, αναμένεται να τεθεί επικεφαλής στο υπ. Επικρατείας, αλλά πάντως σε ρόλο που έχει να κάνει με τον επικοινωνιακό τομέα της νέας κυβέρνησης, όπου αναμένεται να εφαρμοστεί ένα νέο μοντέλο ενημέρωσης. Υπάρχει η σκέψη η ενημέρωση για το κυβερνητικό έργο να γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία και ο μέχρι σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος να έχει ρόλο εκπροσώπου του πρωθυπουργού.

Στο Μαξίμου αναμένεται να μετακομίσει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου, Νίκος Αθανασάκης, καθώς και δύο πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στον Γ. Παπανδρέου, με αρμοδιότητες σε θέματα Τύπου: Ο Γ. Ελενόπουλος και ο Ν. Ζιώγας,

Νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού φέρεται να αναλαμβάνει ο επί μακρόν συνεργάτης του κ. Παπανδρέου Χάρης Παμπούκης. Γενικός γραμματέας υπουργικού συμβουλίου φέρεται να αναλαμβάνει ο Σωτήρης Λύτρας. Στο Μαξίμου εγκαθίσταται η Γλυκερία Σιούτη, η οποία θα αναλάβει όλες τις διοικητικές υπηρεσίες.

Για την Προεδρία της Βουλής ακούγονται τα ονόματα των:  Ευάγγελου Βενιζέλου, Φίλιππου Πετσάλνικου και της Β. Παπανδρέου.
πολιτικη.



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών