KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ
ΕΛΛΑΔΑ.



Μέχρι 31 Δεκεμβρίου τα τέλη




Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 έχουν οι κάτοχοι των ΙΧ αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών προκειμένου να προμηθευθούν το ειδικό σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2010.


Μέχρι τότε θα μπορούν να παραλαμβάνουν το σήμα από τις τράπεζες, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ, ενώ μετά από την πρώτη ημέρα του νέου έτους το ειδικό σήμα θα διατίθεται αποκλειστικά από τις Εφορίες.


Παράλληλα, τα σήματα θα διατίθενται από τις Εφορίες σε όλες τις περιπτώσεις που δεν λαμβάνεται ειδοποιητήριο από τον κάτοχο του οχήματος ή το έχει απωλέσει ή λαμβάνει ειδοποιητήριο αλλά είναι λανθασμένος ο αριθμός κυκλοφορίας ή τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας ή αναγράφεται λανθασμένος ΑΦΜ ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.


Επίσης, από τις Εφορίες θα διατίθεται το σήμα όταν η αγορά Ι.Χ. έγινε μετά την 1η Οκτωβρίου 2009 και δεν είναι τεχνικά δυνατό να αποσταλεί ειδοποιητήριο στον νέο κάτοχο.




Υπό στενή παρακολούθηση τον Ιανουάριο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, 09:16

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και ούτε θα έρθει κοντά στη χρεοκοπία. Σε κάθε περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει κεφάλαια στην Ελλάδα με τη μορφή του έκτακτου δανεισμού, καθώς μια ενδεχόμενη χρεοκοπία θα είχε συστημικές επιπτώσεις. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Σπύρος Ανδρεόπουλος στην έκθεση της Morgan Stanley.

Ο οικονομολόγος τονίζει ότι μεσοπρόθεσμα οι πιέσεις στην ελληνική οικονομία μπορεί να συνεχιστούν μέχρι η κυβέρνηση να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα συρρίκνωσης του χρέους. «Η κατάσταση είναι σοβαρή, αλλά δεν είναι μη διαχειρίσιμη», προσθέτει, αναφέροντας ότι αναμένει περιορισμό του ελλείμματος στα επόμενα χρόνια.

Σημειώνει ωστόσο ο αναλυτής, ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή τις αγορές ότι είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει το πολιτικό της κεφάλαιο για να επιβάλει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου να θέσει σε σωστή τροχιά τα δημόσια οικονομικά και την οικονομία.

Το πιθανότερο σενάριο σύμφωνα με την Morgan Stanley είναι να τεθεί η χώρα υπό τη στενή δημοσιονομική παρακολούθηση της Ε.Ε. τον Ιανουάριο και αυτό θα πιέσει την κυβέρνηση να λάβει με τον καιρό σκληρά μέτρα.
Βέβαια, η Morgan Stanley δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του έκτακτου δανεισμού, κυρίως ως «μέσο» παραδειγματισμού της χώρας μας. Σε αυτή την περίπτωση πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Χαλαρώνει η «τρομοκρατία των spreads» προς την Ελλάδα






Σημάδια αποκλιμάκωσης των πιέσεων που ασκούνται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και οι οποίες είχαν ως συνέπεια την εκτίναξη του κόστους δανεισμού ως και τις 220 μονάδες βάσεις, κατέγραψε, αργά το μεσημέρι, η αγορά των κρατικών ομολόγων.


Τα spreads των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου έναντι των γερμανικών bunds υποχώρησαν στις 198 μονάδες βάσης, έχοντας, νωρίτερα, αναρριχηθεί μέχρι και τις 220 μβ.


«Υπάρχει ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον, ο φόβοι για το Ντουμπάι υποχωρούν και το χρηματιστήριο ανέκαμψε. Όλα αυτά βοηθούν το κλίμα», δήλωσε χρηματιστής ομολόγων ελληνικής τράπεζας σε ξένο πρακτορείο. «Όμως, η ψυχολογία είναι ακόμα αρκετά εύθραυστη», συμπλήρωσε.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.


Ένα... Ντουμπάι ΜΕ προβλήματα.Η ΚΟΛΠΑ;;;




Έντονες είναι οι ανησυχίες, ότι η εκφραζόμενη αδυναμία του Ντουμπάι να αποπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την οικονομική αναταραχή που είχε προκαλέσει η πιστωτική κρίση.


Οι μετοχές στο Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ «στοίχειωσαν» από τις υποψίες για το ενδεχόμενο επενδυτές να έχουν εκτεθεί στην εταιρεία Dubai World and Nakheel του Ντουμπά, που κατασκεύασε τα νησάκια σε σχήμα φοινικόδεντρου στον περσικό κόλπο και σχεδίαζε πόλεις από το Πακιστάν μέχρι την Αφρική.


Το εμιράτο, το οποίο βγήκε από την αφάνεια και έγινε ένας παγκόσμιος εμπορικός και τουριστικός προορισμός, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους πιστωτές της εταιρείας (η οποία ανήκει στο κράτος) να συμφωνήσουν να παγώσουν χρέη δισεκατομμυρίων ως πρώτο βήμα προς την ανασυγκρότηση.


Η εταιρεία, ένας τεράστιος όμιλος ο οποίος ηγήθηκε της επέκτασης του εμιράτου, είχε υποχρεώσεις 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο, ενώ το συνολικό χρέος του εμιράτου ανέρχεται σε 80 δισεκατομμύρια.


Οι αναλυτές αναμένουν οικονομική υποστήριξη από το Άμπου Ντάμπι, το οποίο όπως και το Ντουμπάι είναι μέλος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και παράγει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου των εμιράτων, αλλά θεωρούν βέβαιο ότι το Ντουμπάι θα πρέπει να εγκαταλείψει το οικονομικό μοντέλο, που εστίασε στις βαριές επενδύσεις στα ακίνητα και τις εισροές ξένων κεφαλαίων και εργασίας.


Σύμφωνα με αναλυτή των ασιατικών τραπεζών, η κρίση στο Ντουμπάι θα μπορούσε να έχει «σημαντική επίδραση» σε τράπεζες σε όλη την Ασία.


Την ίδια στιγμή οι κατασκευαστές από τη Σεούλ μέχρι το Σίνδεϊ ανησυχούν ότι τα χρήματα που περίμεναν από τα μεγαλεπήβολα κατασκευαστικά προγράμματα του Ντουμπάι, ανάμεσα στα οποία και το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, δεν θα πληρωθούν.


Η αυστραλιανή κατασκευαστική εταιρεία Leighton Holdings ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πεπεισμένη ότι θα πάρει τα χρήματα που της οφείλονται από κάποια οικοδομικά προγράμματα στο Ντουμπάι, αλλά η μετοχή της έπεσε περισσότερο από 3,5%.


Τα προβλήματα του χρέους του εμιράτου είναι επακόλουθο της φούσκας των ακινήτων, που έσκασε όταν η οικονομική κρίση εκτροχίασε τα σχέδιά του να γίνει μαγνήτης για τον τουρισμό και περιφερειακό καταφύγιο για τα πάντα -από οικονομικές υπηρεσίες μέχρι τα μέσα ενημέρωσης και την ψυχαγωγία.


Εκτιμάται ότ,ι αν οι πιστωτές απορρίψουν τις προτάσεις για αναστολή του βραχυπρόθεσμου χρέους μέχρι το Μάιο του 2010, η κυβέρνηση του Ντουμπάι θα αναγκαστεί να βγάλει στο σφυρί την διεθνή ακίνητη περιουσία της.

Με το σταγονόμετρο η βοήθεια στο Dubai




Το Abu Dhabi -πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο εξαγωγείς πετρελαίου- θα «επιλέξει και θα αποφασίσει» με ποιο τρόπο θα βοηθήσει το γειτονικό Dubai, που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος.

«Θα δούμε τις υποχρεώσεις του Dubai και θα τις εξετάσουμε μία προς μία. Δεν σημαίνει ότι το Abu Dhabi θα εγγυηθεί όλα τα χρέη του», τόνισε προς το πρακτορείο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει προς τα ΜΜΕ.

«Μερικές από τις οντότητες του Dubai είναι εμπορικές, ημικυβερνητικές. Το Abu Dhabi θα επιλέξει και θα αποφασίσει πότε και πού θα βοηθήσει», πρόσθεσε.




Πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης






Απώλειες κατέγραψε χθες το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.


Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 154,48 μονάδες ή 1,48% και διαμορφώθηκε στις 10.309,92 μονάδες και ο σύνθετος δείκτης Nasdaq των μετοχών υψηλής τεχνολογίας υποχώρησε 1,73% και διαμορφώθηκε στις 2.138,44 μονάδες.


Ο δείκτης Standard & Poor's 500 υποχώρησε 1,72% και έκλεισε στις 1.091,49 μονάδες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών