KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009




Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!

Μήπως κινδυνεύουμε με πτώχευση; Όχι, είναι η απάντηση.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει από χρόνια. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν κινδυνεύει.

 Για να το καταλάβουμε καλύτερα, ας ορίσουμε τι σημαίνει πτώχευση μιας επιχείρησης, που είναι πιο απλό για διατύπωση. Μια επιχείρηση πτωχεύει όταν τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της.Από τα δυο παραπάνω στοιχεία η Ελλάδα καταφέρνει μόνο να εξυπηρετεί τα χρέη της. Με υψηλό κόστος, αλλά τα πληρώνει. Τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα ως ακατόρθωτα αν η Ελλάδα ήταν εκτός ευρώ και πλήρωνε μεγαλύτερα επιτόκια.Το επιτόκιο των ελληνικών 10ετών ομολόγων βρίσκεται στο 4,66%, μόλις 133 μονάδες βάσης (1,33%) υψηλότερα από το γερμανικό ομόλογο. Πριν τη σύγκλιση και το ευρώ τα ελληνικά επιτόκια έπαιζαν κάπου 10-25%. Απλά, σήμερα π.χ. δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τριπλάσια τοκοχρεολύσια για ένα επιτόκιο 15%.Για την αγορά των... ομολόγων αν υπήρξε κίνδυνος φαλιμέντου αυτός ήταν πέρυσι το Χειμώνα στην κορυφή της κρίσης. Θα υπάρξει ξανά στο μέλλον αν η κρίση επανέλθει και στην ευρωζώνη επικρατήσει η άποψη ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Ο τρόπος που πτώχευσε η Ισλανδία πρόσφατα και η Αργεντινή στην αρχή της δεκαετίας δεν μπορεί να επαναληφθεί στην ελληνική περίπτωση. Γι’ αυτό ας όψονται οι δυο πολιτικοί της μεταπολίτευσης που ο ένας έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ και ο δεύτερος στη ζώνη του ευρώ.Ας όψεται και ο κ. Αλογοσκούφης που έκανε φιλότιμες προσπάθειες να την βγάλει εκτός εκ νέου... Μπροστά στον κ. Αλοφοσκούφη η κ. Παπαρήγα μοιάζει με προσκοπάκι της πάλης εναντίον του ευρωπαϊκού μονόδρομου για τη χώρα.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών