KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!!!


 ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ.

Νέο δελτίο φαρμάκων από τη Δευτέρα

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 19:34

Με 262 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, 287 διαγραφές, 23 μεταβολές και μια μείωση τιμής πρωτότυπου φαρμάκου θα ισχύσει από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκου που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας.

Από το σύνολο των παραπάνω τιμών, οι 197 αφορούν σε αντίγραφα, οι 63 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι 5 αναφέρονται σε τελείως νέα φάρμακα - με 4 νέες δραστικές ουσίες - που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά καθώς και σε 2 βιοϊσοδύναμα σκευάσματα.

Οι τιμές όλων των νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε. ενώ οι τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

Οι 287 διαγραφές αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ. σε εφαρμογή της διαδικασίας του "SUNSETCLAUSE" για το 2009, ύστερα από αίτηση των κατόχων της άδειας κυκλοφορίας.

Οι 23 μεταβολές αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές και η μείωση τιμής αφορά πρωτότυπο φάρμακο λόγω συσχέτισής της με αντίστοιχο «co marketing» της ιδίας εταιρείας.

Στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων περιλαμβάνονται φάρμακα, ανοσοδιεργετικά, διαγνωστικά για συγκεκριμένες αλλεργίες, αντιαιμορραγικά, για την θεραπεία του Parkinson, αντιδιαβητικά, καθώς και αντικαρκινικά.

Λιγότερες οι αφίξεις από το εξωτερικό

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 15:00

Μείωση κατά 1,4% παρουσίασαν το 2008 οι αφίξεις κατοίκων του εξωτερικού στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2007. Ειδικότερα οι αφίξεις από την Ευρώπη, που αποτελεί το μεγαλύτερο μερίδιο της ελληνικής τουριστικής αγοράς (90,8%), παρουσίασαν πτώση κατά 1,7%, ενώ από τα κράτη - μέλη της ΕΕ καταγράφηκε μείωση 5,2%.

Σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από τη Γερμανία κατά 8,9% και από τη Βρετανία κατά 9,2%.
Αντίθετα, οι Ρώσοι φαίνεται πως επιμένουν ελληνικά, αφού οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 54,9%.

Την πρώτη θέση στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας καταλαμβάνουν οι Γερμανοί (15,5%) και ακολουθούν οι Βρετανοί (14,3%), οι Ιταλοί (6,9%) και οι Γάλλοι (5,7%).

Από την ανάλυση των στοιχείων παρατηρείται ότι τα αεροδρόμια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, μετά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (21,8%), είναι του Ηρακλείου με 13,4%, της Ρόδου με 8,6%, της Θεσσαλονίκης με 5,8% και της Κέρκυρας με 5,1%.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΣΥΕ προέρχονται από τη δειγματοληπτική Έρευνα Συνόρων της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικούς και σιδηροδρομικούς σταθμούς).


εξωτερικο..

Μικρή άνοδος του πετρελαίου


Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, αλλά η ανησυχία για τη ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να περιορίσει τις ανοδικές τάσεις.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραφε άνοδο κατά 10 σεντς στα 70,64 δολάρια το βαρέλι.

Το Μπρεντ διαπραγματευόταν στα 72,02 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο κατά 16 σεντς.

Στη Νέα Υόρκη, το αργό έκλεισε χθες με πτώση 13 σεντς στα 70,54 δολάρια, που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η τιμή του αργού έχει υποχωρήσει τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις σχεδόν κατά 8 δολάρια.

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ έκλεισε χθες με απώλειες κατά 53 σεντς στα 71,86 δολάρια το βαρέλι.

Κινεζική «έκρηξη» στη βιομηχανία




Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009, 09:00

Αμείωτη παρά την οικονομική κρίση συνεχίζεται η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 19,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2007.

Με αυτή την αύξηση ρίχνει έξω και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 18,2%.

Βασική αιτία τη σημαντικής αυξητικής πορείας της βιομηχανικής παραγωγής είναι το κρατικό οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 586 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο δανεισμός ρεκόρ των τραπεζών και τα κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων και ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Ταυτόχρονα σημαντική ώθηση δίνει και η σταδιακή ανάκαμψη των εξαγωγών, που αποτελούν βασικό μοχλό της νέας κινεζικής οικονομίας

Η «έκρηξη» της βιομηχανικής παραγωγής οριστικοποιεί την ισχυροποίηση της ανάκαμψης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών