KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!!!H Citigroup, η αμερικανική τράπεζα που έλαβε τη μεγαλύτερη βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα αποπληρώσει το ποσόν των 20 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η επιρροή της κυβέρνησης στον τραπεζικό γίγαντα. Επίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην Citigroup.

Υπενθυμίζεται ότι η Citigroup ήταν μεταξύ των τραπεζών που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την χρηματοοικονομική κρίση και τα επισφαλή δάνεια. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ της χορήγησε δάνεια ύψους 45 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος TARP, και συμφώνησε να καλύψει τις ζημίες από στοιχεία ενεργητικού υψηλού ρίσκου, αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Wells Fargo είναι η μόνη κρατική τράπεζα στις ΗΠΑ που δεν έχει αποπληρώσει ακόμη την οικονομική βοήθεια που έλαβε, ενώ λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της Citigroup για την αποπληρωμή του χρέους της, η Bank of America προχώρησε σε αποπληρωμή του δικού της χρέους, ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Citigroup, για να αποπληρώσει την οικονομική βοήθεια, θα πουλήσει μετοχές και ομόλογα αξίας 20,5 δισ. δολαρίων. Θα δώσει πίσω μόνον 20 δισ. δολάρια, διότι τα εναπομείναντα 25 δισ. δολάρια «μετατράπηκαν» στο μερίδιο 34% της κυβέρνησης στην τράπεζα, νωρίτερα φέτος.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό της -του οποίου η αξία έχει αυξηθεί πάνω από 20%- κατά τη διάρκεια του 2010. Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα κερδίσει περίπου 5,7 δισ. δολάρια από την πώληση του μεριδίου της στην Citigroup, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Citi την Παρασκευή, που ήταν 3,95 δολάρια.
Περιορισμοί
Αφού αποπληρώσει το χρέος της, η Citigroup δεν θα αντιμετωπίζει πλέον αυστηρούς περιορισμούς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών όσον αφορά τις αμοιβές στελεχών της καθώς και την καταβολή μερισμάτων. Ωστόσο, το κόστος της αποπληρωμής του χρέους είναι μεγάλο. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα μειώσει σημαντικά το μερίδιο των υφιστάμενων μετόχων στην εταιρεία.

Από πλευράς της, η αμερικανική κυβέρνηση, εγκρίνοντας την αποπληρωμή του χρέους, ουσιαστικά παραδέχεται ότι η Citigroup μπορεί να σταθεί μόνη της. Αυτό αποτελεί μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με ότι συνέβαινε στις αρχές του έτους, όταν ορισμένοι αναλυτές υποστήριζαν ότι η Citi θα χρεοκοπήσει, και θα περιέλθει πλήρως υπό κρατικό έλεγχο.
Χθες, κορυφαία στελέχη αμερικανικών τραπεζών επρόκειτο να συναντηθούν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα. Ο κ. Ομπάμα ζητά από τα στελέχη να στηρίξουν τις προσπάθειές του για αυστηρότερες ρυθμίσεις, ώστε να αποτραπεί η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά που οδήγησε στην κρίση.
Αύξηση των επισφαλειών
Στην Citigroup εξακολουθούν να αυξάνονται οι επισφάλειες από καταναλωτικά δάνεια. Κατά την διάρκεια του γ΄ τριμήνου οι ζημίες της τράπεζας από επισφαλή δάνεια ανήλθαν σε 8 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους και το 2010, καθώς η αγορά εργασίας παραμένει εξασθενημένη, ενώ οι μισθοί δεν αυξάνονται.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι θα δώσει στους υπαλλήλους της το ποσόν των 1,7 δισ. δολαρίων σε μετοχές, αντί μετρητών. Οι περιορισμοί του προγράμματος TARP όσον αφορά τις αμοιβές των υπαλλήλων θα αρθούν μετά την αποπληρωμή του χρέους της.
Citi, Ντουμπάι και Exxon δίνουν ανάσα στη Wall...........!!!

Citi, Ντουμπάι και Exxon δίνουν ανάσα στη WallΣυγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς οι δυο σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας μάλλον κρίνονται ευνοϊκές για τις αγορές.

Η αποπληρωμή μέρος του χρέους του Ντουμπάι από το Αμπού Ντάμπι λειτούργησε καταπραϋντικά στην αγορά με τους αναλυτές να εκφράζουν ικανοποίηση, παρόλο που το Ντουμπάι είπε επίσης ότι οι πιστωτές του θα πρέπει να συμφωνήσουν στο «πάγωμα» της αποπληρωμής του υπόλοιπου χρέους.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και η Citigroup, η οποία συμφώνησε να αποπληρώσει 20 δισ. δολ. που έλαβε ως στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση την περίοδο της πιστωτικής κρίσης.
Τέλος, η άλλη μεγάλη είδηση της ημέρας ήταν ότι ο ενεργειακός κολοσσός Exxon Mobil συμφώνησε να εξαγοράσει την XTO Energy έναντι 31 δισ. δολαρίων.  
Η αγορά αντέδρασε θετικά στις παραπάνω ειδήσεις με τον δείκτη Dow Jones να ενισχύεται στις 9:25 ώρα Ελλάδας κατά 0,25%, τον δείκτη Nasdaq να κερδίζει 0,88% και τον S&P να κινείται 0,62% υψηλότερα.Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This