KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η φούσκα της πανδημίας και οι παγκόσμιοι κερδοσκόποι..


Η φούσκα της πανδημίας και οι παγκόσμιοι κερδοσκόποι
Σε πανευρωπαϊκό θέμα με ποικίλες εξελίσσεται το σίριαλ με την ανύπαρκτη πανδημία της νέας γρίπης, με τη μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις υπέρμετρες παραγγελίες των πολυσυζητημένων εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1, καθώς οι φόβοι για «τρομακτική εξάπλωση» του ιού, αποδεικνύονται «φούσκα», με μεγάλους χαμένους τους ευρωπαίους φορολογουμένους, που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό σε περιόδους κρίσης, και κερδισμένες τις φαρμακευτικές που είδαν τις πωλήσεις τους να εκτινάσσονται.
Μετά τις εξελίξεις αυτές, πολλές δυτικές χώρες προχωρούν σε ακυρώσεις των παραγγελιών τους σε φάρμακα και εμβόλια, καθώς η ζήτηση είναι σχεδόν αμελητέα! Η Ελλάδα ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται την ακύρωση της τελευταίας παρτίδας 8 εκατ. εμβολίων, προκειμένου να εξοικονομήσει 60 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το εμβόλιο έκαναν μέχρι σήμερα στη χώρα μας μόλις 350.000 άτομα, ήτοι το 3% του πληθυσμού, από τον αρχικό στόχο του 30%. Αλλά και στη Γερμανία, όπου το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να ακυρώσει παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν περισσέψει. Και η Βρετανία όμως προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξίας 1 δισ. στερλινών, ενώ η Ελβετία ακύρωσε πριν από λίγες ημέρες παραγγελία άλλων 50 εκατομμυρίων εμβολίων και δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Κερδοσκοπική φούσκα
Οι αντιδράσεις στην Ευρώπη βρίσκουν την πιο έντονη έκφρασή του σε ομάδα βουλευτών  από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης με επικεφαλής το Γερμανό επιδημιολόγο, πρόεδρο της επιτροπής υγείας του Συμβουλίου κ. Βολφγκάνγκ Βόνταργκ ο οποίος επιμένει στις θέσεις του ότι η πανδημία ήταν κερδοσκοπική «φούσκα».
Στο κείμενο ο κ. Βόνταργκ και οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού» , προκειμένου να αποκομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα» προσθέτει το κείμενο.
Παράλληλα οι βουλευτές βάζουν στο στόχαστρο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την ευκολία με την οποία έκρινε ότι πρόκειται για πανδημία μόλις δύο μήνες μετά την εμφάνιση του ιού και χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση. Πράγματι, το Συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα προς εξέταση και το φλέγον ζήτημα θα συζητηθεί σε έκτακτη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο τέλος του Ιανουαρίου.

Τα μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» αποκάλυψε ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της GlaxoSmithΚline, με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ίδια διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, η οποία που ανέμενε τα χειρότερα από τη νέα γρίπη, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!

Σημειώνεται ότι με 12.700 θύματα παγκοσμίως, η Ευρώπη μετράει λίγο περισσότερους από 2.500 νεκρούς, τη στιγμή που η «κανονική» εποχική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους ετησίως σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα οι νεκροί έχουν φτάσει τους 90, όταν η κανονική γρίπη σκοτώνει πάνω από 250 κάθε χρόνο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών