KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010



HSBC, BNP Paribas,Nomura στηρίζουν ενεργά τα ελληνικά ομόλογα – ο ρόλος των Ελλήνων στις ξένες τράπεζες


Παρακολουθώντας τις τακτικές , πρακτικές και κινήσεις στην ΗΔΑΤ την ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στις εκθέσεις τους και την γενικότερη τους στάση προς την Ελλάδα οι τράπεζες που έχουν ακολουθήσει την πιο θετική στάση είναι η HSBC, BNP Paribas και η Nomura.
Προφανώς υπάρχουν και άλλοι προφανώς ακόμη και αυτές οι τράπεζες που έχουν μεγάλες short θέσεις όπως οι  αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες κατά καιρούς έχουν ακολουθήσει ορθή γραμμή ωστόσο την διαχρονικότητα στην στρατηγική  που έχουν δείξει ορισμένοι ξένοι στην Ελλάδα  είναι αξιοσημείωτη.
Η HSBC παραδοσιακή και ολίγον συντηρητική τράπεζα δεν εμφανίζει συναλλαγές με Hedge funds και αυτό έχει διαδραματίσει ρόλο για την σχετικά σταθερή επενδυτική της τακτική.
Οι οικονομολόγοι της έχουν κρατήσει μια πολύ θετική στάση για την Ελλάδα , τα ομόλογα και το spread.
Η HSBC Γαλλίας που πραγματοποιεί συναλλαγές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις αγορές επίσης έχει κρατήσει θετική στάση.
Η BNP Paribas και γενικά οι μεγάλες Γαλλικές τράπεζες παραμένουν θετικοί για την Ελλάδα. Δεν θα πρέπει να παραβλέπεται ότι είναι οι μόνες που εξαγόρασαν τράπεζες στην Ελλάδα.
Η Nomura επίσης έχει κρατήσει θετική στάση αν και ρόλο σε αυτή την τακτική έχουν διαδραματίσει οι πολλοί Έλληνες που εργάζονται στον ιαπωνικό όμιλο.
Βέβαια ρόλο κλειδί πέραν από τις στρατηγικές και πρακτικές έχουν διαδραματίσει οι Έλληνες που εργάζονται σε πολλές ξένες τράπεζες. Morgan Stanley, Goldman Sachs , Deutsche bank, UBS , Merrill Lynch , Societe Generale και πολλοί άλλοι και προφανώς προσπαθούν να επηρεάζουν στον βαθμό που μπορούν τα πράγματα για την Ελλάδα.
Σε μια περίοδο όπου η χώρα λόγω δικών της αδυναμιών έχει βρεθεί σε δεινή θέση οι Έλληνες που εργάζονται σε ξένες τράπεζες έχουν διαδραματίσει καίριο ρόλο όχι σε μια λογική πατριωτική ή συναισθηματική αλλά κυρίως πρακτική.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε... ["AΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.".]

Καλησπέρα.
Να ευχαριστήσουμε ήρθαμε για το λινκ που μόλις είδαμε πως μας έχεις και να ανταποδώσουμε αμέσως.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών