KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010


Κόβονται έως 50% δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας - Ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα τα μέτρα..

 

Περικοπές έως 50% στο δώρο Πάσχα , Χριστουγέννων αλλά και στο επίδομα αδείας διερευνά η κυβέρνηση για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων που αγγίζει τα 4,8 δις. ευρώ δηλαδή  φθάνει  έως το 2% του ΑΕΠ . Το νέο «κοστούμι»  των μέτρων «κλειδώνει»  σήμερα  κατά τις διαδοχικές επαφές που θα έχει ο Φιλανδός επίτροπος Όλι Ρεν που καταφθάνει σήμερα  στην Αθήνα.
Ο κ. Ρεν θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο , την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη,  τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο,  την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ  το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αντιπροσωπεία της Κομισιόν στην Αθήνα.
Κατά τις πληροφορίες, το νέο πακέτο λιτότητας θα έχει ανακοινωθεί πιθανότατα έως την Πέμπτη και τα μέτρα θα είναι πρωτοφανή.
Μεταξύ άλλων εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ ως και 3% ενώ, παρά τις διαψεύσεις, στην πράξη δεν έχει αποκλειστεί η «προσωρινή κατάργηση» του 14ου μισθού.
Εναλλακτικά συζητείται η τμηματική περικοπή έως 50% στο δώρο Πάσχα , Χριστουγέννων αλλά και στο επίδομα αδείας προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει το σοκ της κατάργησης ενός ολόκληρου μισθού όπως είναι ο 13ος .
Στο  τραπέζι βρίσκεται επίσης η νέα αύξηση των φόρων στα καύσιμα (επιπλέον 5 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη), καθώς και νέα αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και στα ποτά.
Εντωμεταξύ, ξεκαθαρίζει αυτή την εβδομάδα το τοπίο με τις αλλαγές στη φορολογία για 8,5 εκατ.  πολίτες, με σημαντικότερες την καθιέρωση  τεκμηρίων προσδιορισμού του εισοδήματος καθώς και του μέτρου συγκέντρωσης αποδείξεων για την εξασφάλιση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.
Κατά τις πληροφορίες,  στο θέμα των αποδείξεων η κυβέρνηση κατέληξε στην υιοθέτηση κλίμακας με ανώτατο ποσό τα 9.000 ευρώ. Δηλαδή:
*  Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ δεν θα προσκομίζουν αποδείξεις.
* Για εισοδήματα μεταξύ 6.000 και 12.000 ευρώ θα προσκομίζεται το 10% του εισοδήματος σε αποδείξεις ήτοι από 100 μέχρι 600 ευρώ.
* Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 10% για το εισόδημα 6.000 -12.000 ευρώ και για το υπόλοιπο ποσό εισοδήματος τους το 30% σε αποδείξεις. Δηλαδή ένας φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα προσκομίζει 6.000 ευρώ σε αποδείξεις έναντι 9.000 ευρώ με τις αρχικές εξαγγελίες. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο για το τμήμα του εισοδήματός του από 6.000 έως 12.000 ευρώ θα προσκομίζει αποδείξεις 600 ευρώ και για τα υπόλοιπα 18.000 ευρώ οι αποδείξεις είναι 5.400 ευρώ ήτοι συνολικά 6.000 ευρώ.
* Διατηρείται η ποινή του 10% για όσους δεν προσκομίσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, καθώς και το μπόνους του 10% για αποδείξεις μέχρι 15.000 ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο κατέληξε  επίσης πως πρέπει να υιοθετηθούν τα τεκμήρια προσδιορισμού του εισοδήματος και όχι του ελέγχου που ήταν η δεύτερη πρόταση.
Στα γρανάζια  των  τεκμηρίων  θα υπολογίζονται  όλες οι δαπάνες που κάνει ο φορολογούμενος  σε συνδυασμό με την περιουσιακή του κατάσταση.
Δηλαδή όλα τα  αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβισμού που έχει στην κατοχή του , οικιακές βοηθούς, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, κινητά μεγάλης αξίας, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, δάνεια για αγορά αγαθών (καταναλωτικών και μη), πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη.
Στα  τεκμήρια θα υπολογίζονται και τα ακίνητα, όπως είναι σήμερα το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης . Στο σκέλος αυτό καταργείται η απαλλαγή 200 τ.μ. και στην θέση αυτού θα τεθεί το όριο του τεκμηρίου που εξετάζει η κυβέρνηση. Δηλαδή ο υπολογισμός του τεκμηρίου να γίνεται με το ποσοστό 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας.
Τα τεκμήρια θα ισχύσουν για το σύνολο των φορολογούμενων πλην των συνταξιούχων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών