KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Έναντι 730 εκατ ευρώ πούλησε την Chipita η MIG – Διατηρεί option 30%, μειώνονται τα δάνεια της Vivartia στα 293 εκατ ευρώ


Πώληση του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών έναντι €730 εκατ. σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τον όμιλο Olayan και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο  ανακοίνωσε η  Vivartia.
Συγκεκριμένα πούλησε το  100% του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών της, ο οποίος θα αποσχισθεί και θα εισφερθεί σε νέα εταιρεία με την ονομασία Chipita ΑΒΕΕ, σε κοινοπραξία επενδυτών της οποίας ηγούνται ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia, έναντι συνολικού τιμήματος 730 εκατ. από τα οποία 327 εκατ. είναι δανειακές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η νέα εταιρεία. Το τίμημα ανταποκρίνεται σε πολλαπλασιαστή 12,6 επί του EBITDA 2009, που είναι σημαντικά υψηλότερος από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς καθώς και από ανάλογους πολλαπλασιαστές σε συγκρίσιμες συναλλαγές.
Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2010 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νομικής απόσχισης του κλάδου από τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Vivartia.
Επιπλέον για διάστημα 4 ετών η Vivartia και η MIG διατηρούν το δικαίωμα επαναγοράς ποσοστού έως το 30% της Chipita ΑΒΕΕ στην σημερινή τιμή πώλησης αυξημένη κατά 10% τον πρώτο χρόνο και 5% για κάθε επόμενο έτος. Επίσης, για διάστημα πέντε ετών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Vivartia και η MIG δικαιούνται να πάρουν το 30% της υπεραξίας από ενδεχόμενη πώληση της Nonni's, θυγατρικής της Chipita στις ΗΠΑ.
Η συναλλαγή θα έχει πολύ σημαντική θετική επίπτωση στον ισολογισμό της Vivartia. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης το καθαρό χρέος της εταιρείας θα μειωθεί από 891 εκατ. στο τέλος του 2009, σε 293 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά €598 εκατ. Από αυτά οφειλές ύψους 327 εκατ., αναμένεται να αναληφθούν από την Chipita ΑΒΕΕ ενώ η υπόλοιπη μείωση δανειακών υποχρεώσεων θα πραγματοποιηθεί με την χρήση του τιμήματος μειώνοντας σημαντικά την έκθεση της εταιρείας σε χρέη και κινδύνους αυτή την δύσκολη περίοδο των έντονων αναταράξεων τόσο για την ελληνική οικονομία αλλά και την αγορά γενικότερα. Επιπλέον, η Vivartia θα διατηρήσει σημαντική ρευστότητα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπολοίπων δραστηριοτήτων της. Τέλος, εκτιμάται ότι από την μεταβίβαση θα προκύψει μείωση δαπανών που σχετίζονται με αποπληρωμές τόκων τουλάχιστον €25 εκατ. ετησίως, ενισχύοντας σημαντικά την προοπτική κερδοφορίας της Vivartia στο μέλλον.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Vivartia που ανασχηματίσθηκε άμεσα ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ανέλαβε την θέση του Προέδρου και ο κ. Διονύσιος Μαλαματίνας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος παραμένει ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών