KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ανακωχή πωλητών, αφύπνιση τραπεζών, άμυνες στις 1.550 μοναδες.


Ελπιδοφόρα ήταν τα μηνύματα της χθεσινής ημέρας καθώς για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση φάνηκε ότι – σ’ αυτή τη φάση – στην περιοχή των 1.530 με 1.540 μονάδων οι πωλητές δείχνουν να μειώνονται αισθητά. Αυτό, έδωσε την ευκαιρία στη συνεδρίαση της Τετάρτης η αγορά να βγάλει άμυνα στην περιοχή των 1.520 μονάδων, ενώ χθες το κλίμα βελτιώθηκε περαιτέρω με αρωγό τις τράπεζες.

Το θετικό είναι ότι η αγορά έδειξε ένστικτο αυτοσυντήρησης και αντανακλαστικά και δεν «κρέμασε» κάτω από τις 1.500 μονάδες, κερδίζοντας περαιτέρω χρόνο και ψυχολογία. Παράλληλα, είναι θετικό το ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζες απομακρύνθηκε περαιτέρω από τα 10 ευρώ κλείνοντας στα 10,44 ευρώ με άνοδο 3,78%.

Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει στο isotimia.gr, οι τράπεζες είναι αυτές που έχουν το απόλυτο πρόσταγμα στην αγορά και αυτές που θα κρίνουν το αν ο ΓΔ θα «ακουμπήσει» στα προηγούμενα χαμηλά, ή αν θα βγει αντίδραση κατ’ αρχήν τεχνικής φύσης.

Χθες, με αρωγό το πολύ καλό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές που έφτασαν να κερδίζουν άνω του 2% για να κλείσουν στο φινάλε με κέρδη άνω του 1%, οι τράπεζες είχαν καλή εικόνα. Ο κλαδικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,52% με καλό φίνις στις δημοπρασίες, έχοντας σε καλή ημέρα τις περισσότερες μεγάλες του κλάδου.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.563,53 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,67%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 1.540,22 μονάδες και υψηλό στις 1.574,38 μονάδες όταν ενισχύονταν περί το 2,38%. Ο τζίρος περίπου στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες ημέρες διαμορφώθηκε στα 117,3 εκατ. ευρώ, ενώ ο FTSE 20 κατέγραψε κέρδη 2,19%. Αντιθέτως, αρκετά μικρότερα ήταν τα κέρδη στους άλλους δείκτες, ενδεικτικό ότι το ενδιαφέρον εστιάστηκε ξανά στο FTSE 20.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, «υπάρχει αφενός υλικό θετικής αξιολόγησης από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, αφετέρου η τάση από το εξωτερικό αναμένεται να βοηθήσει την εκδήλωση κάποιων ζωηρότερων αγοραστικών κινήσεων.

Ο βαθμός πώλησης της αγοράς παραμένει σημαντικός και το ράλι εκτόνωσης που αναμένουμε εκτιμούμε ότι δεν θα εξαντληθεί σε μία ή δύο συνεδρίασες. Ωστόσο διακυμάνσεις σε βαθμό υπερβολής (>+6%) εκτιμούμε ότι προσφέρονται για κινήσεις μερικής κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών», τονίζουν οι αναλυτές.

Σε ότι αφορά τους πρωταγωνιστές της χθεσινής συνεδρίασης στην πρώτη θέση βρέθηκε η μετοχή της Alpha Bank με άνοδο 6,35%, ακολούθησε η Eurobank (+5,12%), Τιτάνας (+2,89%), Πειραιώς (+2,72%), Μυτιληναίος (+2%), ΟΠΑΠ (+1,20%) και ΟΤΕ (+1,18%).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών