KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Σε ιδιώτες και σε εταιρεία που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο τα ακίνητα του Δημοσίου


Τη συγχώνευση των εταιρειών διαχείρισης της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και το νομικό ξεκαθάρισμα των κρατικών ακινήτων, προωθεί σε πρώτη φάση η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων, και για τα ακίνητα του Δημοσίου θα ακολουθηθεί η μέθοδος των συμβάσεων παραχώρησης ή της δημιουργίας εταιρειών που ενδεχομένως να εισαχθούν αργότερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε χθες ότι η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ), η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) και η Ολυμπιακά Ακίνητα θα συγχωνευθούν, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος διευκρίνισε ότι πρώτα θα συγχωνευθούν η ΕΤΑ με την Ολυμπιακά Ακίνητα και μετά θα προχωρήσει και η συγχώνευσή τους με την ΚΕΔ. Μάλιστα, στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα μπορούν να παραχωρηθούν και τα ακίνητα διαχείρισης υπουργείων. Πρωταρχικός στόχος είναι να καταγραφεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν μεγάλα προβλήματα νομικής φύσεως με τα κρατικά ακίνητα (π.χ. έχουν καταπατηθεί). «Μια από τις πρώτες δουλειές που έχει να κάνει η ΚΕΔ είναι ακριβώς να ξεκαθαρίσει αυτά τα νομικά προβλήματα», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «με τα υπουργεία που έχουν μια συναρμοδιότητα, θα δούμε πώς μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε το νομικό καθεστώς. Γιατί υπάρχουν αυτή τη στιγμή κτίρια του Δημοσίου στα οποία στεγάζονται και υπουργεία, μέρος των οποίων είναι αυθαίρετα».
Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβάσεις παραχώρησης με ιδιώτες. Παράλληλα, σχεδιάζει και τη δημιουργία εταιρειών συμμετοχών που θα περιλαμβάνουν τα ακίνητα του Δημοσίου και ενδεχομένως οι εταιρείες αυτές να εισαχθούν μεταγενέστερα στο Χ.Α.
Για τα Ξενία, η κυβέρνηση εξετάζει τη μεμονωμένη πώλησή τους ή τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος στο οποίο θα εισφερθούν από πλευράς Δημοσίου όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης όλων των Ξενία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η είσοδος της εταιρείας αυτής στο Χ.Α., με το Δημόσιο όμως να διακρατεί το 51% ή το 34%.
Για τα Τουριστικά Ακίνητα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί χαρτοφυλάκιο «υψηλής ποιότητας» και στη συνέχεια τα Τουριστικά Ακίνητα θα δίνονται σε εταιρείες ανάπτυξης με συμβάσεις παραχώρησης. Και σε αυτήν την περίπτωση εξετάζεται η εισαγωγή της εταιρείας στο Χ.Α.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών