KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση του κόσμου



Τα «Ποσειδώνια», η ελληνική έκθεση με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση και το αναγνωρισμένο κύρος στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ανοίγουν τις πύλες τους από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Ανατολικό Αερολιμένα Αθηνών), για να υποδεχθούν σε 31,000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, 1.850 εκθέτες από 86 χώρες.

Θα παρουσιαστούν δε οι τελευταίες εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας σε όλους τους ναυτιλιακούς τομείς. Οι πρόσφατες παραγγελίες για ναυπηγήσεις καινούργιων πλοίων από Έλληνες πλοιοκτήτες, εκτιμώμενης αξίας ύψους 750 εκατ. ευρώ, συνέπεσαν με τα αποτελέσματα μιας διεθνούς μελέτης που καταδεικνύουν ότι η αυτοπεποίθηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς βρίσκεται στα καλύτερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.

Αυτές οι εξελίξεις δίνουν τόνο αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα πακέτο 50 εκατ. ευρώ συνδεδεμένο με τα προβλεπόμενα έσοδα από τους 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό που θα επισκεφθούν τη φετινή ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων.

Το ποσό αυτό προκύπτει τόσο από τις καθαρά εκθεσιακές δραστηριότητες (κατασκευές, μεταφορές, εκδηλώσεις κ.λπ.), όσο και από την εστίαση και διαμονή, καθώς και τον ποιοτικό τουρισμό που προσελκύει κάθε δύο χρόνια στην χώρα μας η έκθεση.

Πέραν των εμφανών οφελών που δημιουργούν για την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, που αφορούν στην επιχειρηματική ανάπτυξη, στην διεθνή προβολή και στις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τα Ποσειδώνια αποτελούν επίσης μια σημαντική ροή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους.

Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 200 ευρώ ανά ημέρα για διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 επιχειρηματικούς ταξιδιώτες που αναμένεται να συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 1.500 ευρώ κατά τη διαμονή του.

Πρόκειται για 15 εκατ. ευρώ που προέρχονται από επισκέπτες και μόνο, θα διοχετευθούν δε σε ξενοδοχεία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, σημεία λιανικής πώλησης στην Αθήνα και τα περίχωρά της, εξαιρουμένων των πρόσθετων εσόδων που δημιουργούνται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν τη διαμονή τους μερικές ημέρες για να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου.

Η τελευταία διοργάνωση των Ποσειδωνίων το 2008 σημείωσε αριθμούς-ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 1.729 συμμετοχές από 80 χώρες, πάνω από 17.000 επισκέπτες, ενώ παράλληλα φιλοξενήθηκαν προσωπικότητες και αντιπροσωπείες απ' όλο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με αποφάσεις και μνημόνια που υπεγράφησαν τόσο μεταξύ κυβερνήσεων ναυτικών κρατών όσο και ναυτιλιακών εταιρειών. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης, συνίσταται στην πρωτοφανή συμμετοχή της ασιατικής ναυπηγικής δύναμης.

Οι παραδοσιακές και αναδυόμενες ναυπηγικές δυνάμεις της Ασίας δείχνουν έτοιμες να εδραιώσουν τη θέση τους στην παγκόσμια ναυτιλία μέσω μιας πρωτοφανούς στα χρονικά συμμετοχής στην φετινή διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2010, η οποία είναι ήδη κατά 45% μεγαλύτερη σε σύγκριση με την Έκθεση του 2008, ενώ ο συνολικός χώρος που καλύπτεται από την ασιατική συμμετοχή ανέρχεται σε 3.166 τ.μ., αύξηση 1.000 τ.μ. σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Αφετηρία για νέες επενδύσεις

Τα Ποσειδώνια αποτελούν αφετηρία νέων επενδύσεων στην χώρα μας, καθώς οι εταιρείες που συμμετέχουν, εξοικειώνονται με το οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας και διακρίνουν τις αντίστοιχες επενδυτικές ευκαιρίες.

Εδώ αξίζει να επισημάνουμε ότι η COSCO είναι εκθέτης των Ποσειδωνίων τα τελευταία 15 χρόνια, και αυτό επέτρεψε στην κολοσσιαία αυτή εταιρεία να εξετάσει από διαφορετική βάση τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα και το λιμάνι της, με αποτέλεσμα να προβεί στην αντίστοιχη επένδυση.

Η ισχύς της ελληνικής ναυτιλίας, σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν τα Ποσειδώνια, είναι οι δύο παράγοντες που συντέλεσαν στο να αποτελούν τα Ποσειδώνια σήμερα την σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως. Η πλούσια ατζέντα των Ποσειδωνίων περιλαμβάνει και αθλητικές διοργανώσεις όπως το ποδοσφαιρικό τουρνουά ShipSoccer Tournament με τη χορηγία της Castrol Marine, το οποίο αποτελεί ένα από τα δύο παράλληλα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται την εβδομάδα των Ποσειδωνίων, σε συνδυασμό με τον καθιερωμένο ιστιοπλοϊκό αγώνα Posidonia Sailing Cup με τη χορηγία των Lloyd's Register.

Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών