KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πάνω και από τις 1.700

Eπιμένουν στα τραπεζικά χαρτιά, η αγορά κινήθηκε και τελικά έκλεισε επάνω από το ψυχολογικό σημείο των 1.700 μονάδων, δημιουργώντας σταδιακά τεχνική βάση που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τον επόμενο στόχο του Γενικού Δείκτη που σύμφωνα με τους αναλυτές οροθετείται στην περιοχή των 1.780 μονάδων περίπου.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 1,21% στις 1.708,38 μονάδες με την ημερήσια αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 129,89 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύτηκαν 165 κατέγραψαν κέρδη, 35 υποχώρησαν και 108 παρέμειναν σταθερές.
Στο ταμπλό η μετοχή της Εθνικής σημείωσε άνοδο κατά 0,43% στα 11,60 ευρώ, η Alpha Bank 2,40% στα 5,98 ευρώ και η Πειραιώς 2,17% στα 5,18 ευρώ. Επίσης, κέρδη της τάξης του 1,58% σημείωσε ο ΟΠΑΠ, 1,29% ο ΟΤΕ και 1,75% η Coca Cola 3E. Αντίθετα απώλειες 0,32% κατέγραψε η ΔΕΗ, 0,23% η Τράπεζα Κύπρου και 3,75% η Eurobank.
Οι συνθήκες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο για την ώρα τουλάχιστον παραμείνουν θετικές, ενώ και το διεθνές περιβάλλον φαίνεται να μην προκαλεί ανησυχίες για αιφνίδια ανατροπή του κλίματος.
Ετσι δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες διαχειριστές που κρίνουν ότι έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουν το ΧΑ πιο επιθετικά, με την προοπτική να πετύχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά και προκειμένου να λάβουν θέσεις σε ένα νέο κύκλο "παιχνιδιού" που μόλις τώρα ανοίγει.

Ωστόσο, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς ότι μετά τα σημαντικά κέρδη που χάρισε ο τραπεζικός κλάδος το τελευταίο διάστημα μπορεί να δούμε κινήσεις κατοχύρωσης ενός αριθμού χαρτοφυλακίων, ενώ όπως εξηγούν σημαντική είναι και η επιρροή που ασκείται από τις σταθεροποιητικές τάσεις των υπολοίπων διεθνών χρηματαγορών.

Για σήμερα πάντως οι εγχώριοι επαγγελματίες, αναμένουν σταθεροποιητικές τάσεις με την προσοχή να στρέφεται στα χαμηλότερα των αναμενόμενων τριμηνιαία αποτελέσματα της Coca-Cola Hellenic, ενώ το ενδιαφέρον θα παραμείνει στους τίτλους που πραγματοποίησαν χθες ανοδική κίνηση (Μυτιληναίος, ΔΕΗ, καθώς και Intralot ύστερα από την επικείμενη ανανέωση της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ).

"Αναμένουμε σταθεροποιητικό έως πτωτικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά, με την CCH στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων", ανέφερε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο. Περιμένουμε διόρθωση σήμερα, αναφέρει η Piraeus Sec. Διατήρηση του θετικού κλίματος "βλέπει" για την ελληνική αγορά σήμερα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών