KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συζητήσεις για τα 36 καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ .

Η αποχώρηση της γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Αldi από την Ελλάδα σήμανε συναγερμό στις επιχειρήσεις του κλάδου που καλοβλέπουν τα 36 καταστήματα τα οποία διαθέτει ανά την επικράτεια, αλλά και τον κεντρικό χώρο αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων (Logistics Center) στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση στους Γερμανούς για την εξαγορά των assets της Αldi στην Ελλάδα έχουν υποβάλει η βελγική Delhaize (ελέγχει στη χώρα μας την Α-Β Βασιλόπουλος) αλλά και ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Παράγοντες του χώρου αναφέρουν πως οι Γερμανοί έχουν καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και με τους δύο μνηστήρες, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει deal με καμία πλευρά και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2008 η Α-Β Βασιλόπουλος είχε εξαγοράσει τα 33 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής της γερμανικής αλυσίδας Ρlus, η οποία επίσης είχε αποφασίσει τη διακοπή των εργασιών της στην Ελλάδα. Τότε η Α-Β, που ήθελε να ενισχύσει το δίκτυό της στη Βόρεια Ελλάδα, είχε καταβάλει περίπου 69,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης η διοίκηση της Σκλαβενίτης, που δεν έχει αισθητή παρουσία εκτός του Νομού Αττικής, θεωρεί ότι η απόκτηση των καταστημάτων της Αldi θα της δώσει άμεση πρόσβαση στην περιφέρεια, αφού μόνο τέσσερα από τα 36 καταστήματα της αλυσίδας εδράζονται στην Αθήνα. Ο όμιλος Σκλαβενίτη είχε αποκτήσει το 2007 την αλυσίδα σουπερμάρκετ Παπαγεωργίου και είχε ενισχύσει την παρουσία του στην Αττική. Πρόσφατα η Σκλαβενίτης ξεκίνησε τη λειτουργία hypermarket στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο αποτελεί το 72ο κατάστημα της αλυσίδας. Το συνολικό κό στος της επένδυσης για την ανέγερση του νέου υπερκαταστήματος Σκλαβενίτης υπερέβη τα 20 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκαν συνολικά 400 νέες θέσεις εργασίας.

Η πώληση της περιουσίας της Αldi πάντως, ανεξάρτητα από τον νέο ιδιοκτήτη, θα δώσει τέλος στην αγωνία των 700 εργαζομένων στον όμιλο που αυτή την ώρα είναι ξεκρέμαστοι και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν μεμονωμένα από άλλους ομίλους. Την ίδια αγωνία έχουν βεβαίως και οι 3.700 εργαζόμενοι στην Αtlantic, η οποία υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών