KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Η επιστημονική συνταγή της τέλειας χειραψίας ...

Εναν πλήρη οδηγό για τη σωστή και αποτελεσματική χειραψία που υπόσχεται «απόλυτη επιτυχία» στις κοινωνικές συναναστροφές μας συνέταξαν βρετανοί ψυχολόγοι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιδρωμένες παλάμες, το ασταθές βλέμμα και η υπερβολική θέρμη συνιστούν, μεταξύ άλλων, τα βασικά λάθη προς αποφυγήν της ιδανικής χειραψίας.

Η ερευνητική ομάδα του
Τζέφρι Μπίτι, επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, δημιούργησε μαθηματική «εξίσωση» (στην πραγματικότητα, έναν κατάλογο οδηγιών) με τις παραμέτρους που δημιουργούν στον αποδέκτη το αίσθημα του σεβασμού και της εμπιστοσύνης. Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταστρέφουν την- σημαντική- πρώτη εντύπωση είναι οι ιδρωμένες παλάμες (υποδηλώνουν άγχος), το άνευρο κράτημα του χεριού (υποδηλώνει αδιαφορία) ή, αντίθετα, ένα υπερβολικά δυνατό σφίξιμο (υποδηλώνει ψεύτικο ενθουσιασμό) καθώς και η έλλειψη επαφής με τα μάτια (υποδηλώνει άνθρωπο που «έχει να κρύψει πολλά»).

«Η χειραψία μεταξύ των ανθρώπων θεωρείται από τα κρισιμότερα στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων και αποτελεί πηγή πληροφοριών όσον αφορά τη διαμόρφωση κρίσης για άλλον άνθρωπο» επισημαίνει ο κ. Μπίτι, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος με το γεγονός ότι «ως σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει Οδηγός που να καθοδηγεί τον κόσμο πώς πρέπει να ανταλλάσσει χειραψία».
Οι βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι η συνταγή για την τέλεια χειραψία είναι απλή: χρησιμοποιήστε το δεξί χέρι, φροντίστε η παλάμη να είναι στεγνή και δροσερή, σφίξτε σταθερά, με μέτρια δύναμη, την παλάμη του άλλου και κουνήστε τα χέρια τρεις φορές, χωρίς να τα τραντάζετε, για δύο με τρία δευτερόλεπτα το πολύ. Η χειραψία πρέπει επίσης να συνοδεύεται από την επαφή με τα μάτια του άλλου, τη φυσικότητα του χαμόγελου και έναν φιλικό χαιρετισμό, αποφεύγοντας υπερβολές όπως ουρλιαχτά χαράς, απότομα επιφωνήματα, άμεσο και σφιχτό δημόσιο εναγκαλισμό κτλ.

Δημοσκοπήσεις στη Βρετανία κατέδειξαν ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται τη χειραψία ή δεν κατέχουν καλά την «τέχνη» της. Το 19% των ερωτηθέντων από την ερευνητική ομάδα του κ. Μπίτι παραδέχθηκε ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει πώς να επιτελέσει την τέλεια χειραψία, αλλά επιπλέον νιώθει νευρικότητα κάθε φορά που πρόκειται να δώσει το χέρι του σε κάποιον άλλον άνθρωπο.

Επίσης, το 32% των γυναικών αρνείται πεισματικά να ανταλλάξει χειραψία, σε αντίθεση με τους άνδρες, εκ των οποίων το 94% επικροτεί τον συγκεκριμένο χαιρετισμό. Το 57% των ανδρών απάντησε πως βρίσκει την κίνηση αυτή «διασκεδαστική», σε αντίθεση με το 29% των γυναικών, πολλές εκ των οποίων ισχυρίστηκαν ότι απεχθάνονται την αίσθηση της ξένης ιδρωμένης παλάμης μέσα στη δική τους.

Οι οιονεί δημόσιες σχέσεις που συνοδεύουν την εξαιρετικά διαδεδομένη στη Δύση χειρονομία δεν αφήνουν ασυγκίνητες τις επιχειρήσεις. «Είναι εύκολο να απορρίπτουμε, συλλήβδην, ως τυπικές και ανούσιες τις μικρές, καθημερινές,κοινωνικές ιεροτελεστίες, αλλά η χειραψία αποτελεί κίνηση που εμπνέει στον αποδέκτη αίσθημα σεβασμού και εμπιστοσύνης. Για τον λόγο αυτόν είναι σημαντικό να μυήσουμε στην τεχνική της σωστής χειραψίας όλους τους υπαλλήλους» δήλωσε ο
Λες Τέρτον, ανώτατο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας Σεβρολέτ
.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This