KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

ΠΑΚΕΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δυνατότητα τοποθέτησης σε καλάθια που περιλαμβάνουν μετοχές διαφορετικών κλάδων και χρηματιστηρίων.

Εμπλουτισμός της γκάμας των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου αναμένεται το επόμενο διάστημα. Μια πρώτη γεύση των δυνατοτήτων που προσφέρει η συγκεκριμένη κατηγορία επένδυσης πήραμε τους προηγούμενους μήνες, με την παρουσίαση νέων «στοιχημάτων» κυρίως από τις ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και μικρά «πορτοφόλια» μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εργαλεία επενδύσεων που ως πριν από λίγα χρόνια απευθύνονταν μόνο σε πελάτες του private banking. Σε κάθε περίπτωση, οι νέες εκδόσεις είναι σαφώς πιο ελκυστικές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Σημειωτέον ότι η μετεξέλιξη των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου που διατίθενται τα τελευταία δέκα χρόνια στην ελληνική αγορά είναι εντυπωσιακή.

Τα νέα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στην υπό εξέταση μορφή επένδυσης αφορούν τόσο τις αξίες αναφοράς, από την πορεία των οποίων εξαρτάται η επιτυχία ενός προϊόντος, όσο και τους τρόπους υπολογισμού της απόδοσης. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι μέσα από ορισμένα προϊόντα μπορεί να επιτευχθεί σημαντική γεωγραφική ή κλαδική διασπορά του επενδυόμενου κεφαλαίου, καθώς η τελική απόδοση της επένδυσης μπορεί να εξαρτάται από την πορεία όχι ενός αλλά πολλών δεικτών ή μετοχών από διαφορετικές χώρες. Με αυτόν τον τρόπο οι έλληνες επενδυτές μπορούν να ποντάρουν με ασφάλεια στα ξένα χρηματιστήρια με πολύ χαμηλό αρχικό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να ξεκινά ακόμη και από τις 3.000 ευρώ.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης σε καλάθια που περιλαμβάνουν μετοχές διαφορετικών κλάδων και χρηματιστηρίων από ολόκληρο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτόν επιτυγχάνεται γεωγραφική και κλαδική διασπορά, μειώνοντας τον συνολικό κίνδυνο για τον κάτοχο ενός τίτλου εγγυημένου κεφαλαίου. Από την άλλη, έχουν δημιουργηθεί προϊόντα τα οποία προσφέρουν απόδοση που είναι συνδεδεμένη ταυτόχρονα, π.χ., με τέσσερα νομίσματα και με την τιμή ενός εμπορεύματος. Πρόκειται για στοιχήματα που απευθύνονται σε πιο «προχωρημένους» επενδυτές.

Εξάλλου αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες το κύριο χαρακτηριστικό των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου αποτελεί η μεγάλη διάρκειά τους, η οποία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα τέσσερα έτη. Η ανταμοιβή των επενδυτών που θα κλείσουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τα χρήματά τους είναι ο ευνοϊκότερος για αυτούς τρόπος υπολογισμού της απόδοσης (π.χ., υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στα κέρδη ενός δείκτη) και η καταβολή ελάχιστης εγγυημένης απόδοσης ανεξάρτητα από την πορεία του προϊόντος.

Τέλος, οι πελάτες των τραπεζών μπορούν σε ορισμένα προγράμματα να επιλέξουν το νόμισμα στο οποίο θα επενδύσουν. Ετσι μπορούν κατ΄ επιλογή τους να εκτεθούν στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, ώστε να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση στη λήξη του προγράμματος. Επομένως κάποιος που εκτιμά ότι το αμερικανικό νόμισμα θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του ευρώ μπορεί να επενδύσει σε ένα προϊόν με δολάρια.

«Κλειδιά» η χρονική διάρκεια και το ύψος της κατάθεσης
Τα βασικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων που ανακοινώνονται στον τομέα των προθεσμιακών καταθέσεων το τελευταίο τρίμηνο αποτελούν η καταβολή των τόκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η ενισχυόμενη απόδοση από μήνα σε μήνα. Ετσι εμφανίστηκαν στην αγορά προγράμματα με επιτόκια που αυξάνονται σταδιακά ως και το 9%, αρκεί ο καταθέτης να μην αποσύρει τις αποταμιεύσεις του. Στο πλαίσιο αυτό, «κλειδί» για την εξασφάλιση μεγαλύτερου επιτοκίου αποτελεί τόσο η χρονική διάρκεια της κατάθεσης όσο και το ύψος της. Αν και δίνεται η δυνατότητα στον καταθέτη να αποσύρει τα κεφάλαιά του την ημέρα καταβολής των τόκων, αν επιλέξει να συνεχίσει του προσφέρεται μπόνους αυξημένο επιτόκιο.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This