KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Στο «σφυρί» η Wind Ελλάς

Πωλητήριο μπήκε για τη Wind Ελλάς και παράλληλα επετεύχθη συμφωνία με το 48% των πιστωτών για την αναδιάρθρωση του χρέους ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, ως τις 31 Ιουλίου θα γίνονται δεκτές οι μη δεσμευτικές προσφορές και η επιλογή του υποψήφιου αγοραστή θα γίνει το αργότερο ως τις 14 Οκτωβρίου 2010.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της ανώτατης ανακυκλούμενης δανειακής σύμβασης (RCF) και με τις τράπεζες που παρέχουν υπηρεσίες αντιστάθμισης ρίσκου (hedging banks), η οποία θα της επιτρέψει να προβεί σε ενέργειες για να βελτιώσει ουσιαστικά τη ρευστότητά της και να σταθεροποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στρατηγικής διερεύνησης εναλλακτικών για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της κεφαλαιακής της δομής.

Η συμφωνία απαιτεί τη λήψη συναινέσεων ως τις 20 Ιουλίου από το 75% των ομολογιούχων που έχουν στην κατοχή τους πλέον του 75% της ονομαστικής αξίας κεφαλαίου των Ομολόγων Υψηλής Εξασφάλισης (Senior Secured Floating Rate Νotes). Ηδη από σήμερα έχουν υπογράψει τη συμφωνία ομολογιούχοι οι οποίοι κατέχουν το 48% της ονομαστικής αξίας κεφαλαίου των Ομολόγων Υψηλής Εξασφάλισης και επιδιώκεται η λήψη των υπόλοιπων συναινέσεων. Ο όμιλος πιστεύει ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία των ομολογιούχων θα στηρίξει τη συμφωνία. Η συμφωνία θα είναι σε ισχύ ως τις 5 Νοεμβρίου 2010 και υπόκειται σε προηγούμενη καταγγελία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επιπλέον, ο
Μάικ Κόρνερ-Τζόουνς της εταιρείας Αlvarez & Μarsal προσλαμβάνεται ως chief restructuring officer στο ΔΣ της Wind Ελλάς καθώς και ως ανεξάρτητο μέλος στο ΔΣ της Weather Finance ΙΙΙ και των θυγατρικών της. Θα συνεργαστεί με τα υπάρχοντα μέλη ΔΣ, τη διοίκηση και τους συμβούλους του ομίλου για την επιτυχή υλοποίηση της αναδιάρθρωσης. Ο κ. Ν. Ζαρκαλής, διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε αυτή τη συμφωνία και είμαστε ευχαριστημένοι με την ισχυρή υποστήριξη που δείχνουν στη Wind Ελλάς οι πιστωτές μας. Η συμφωνία αυτή μας επιτρέπει να βελτιώσουμε σημαντικά τη ρευστότητά μας. Θα συνεχίσουμε δυναμικά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιώκουμε την ανεύρεση εναλλακτικών για την οριστική αντιμετώπιση της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης. Οι ενέργειες της διοίκησης για τη συνεχή ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες αυτές θα εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την επιτυχία της Wind Ελλάς στο μέλλον».

Για το 2009 η Wind Ηellas σημείωσε ζημιές ύψους 259 εκατ. ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εμφανίζει τόσο υψηλές ζημιές σε μία χρήση. Το 2008 η Wind είχε ζημιές προ φόρων ύψους 64 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους ύψους 21 εκατ. ευρώ.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών