KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΜΙΑ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ....(ΡΙΧΝΕΙ)!!!

H κυρία Τζόντι Φίσερ, 50 ετών σήμερα, είχε πρωταγωνιστήσει πριν από περίπου δύο δεκαετίες, όταν ήταν στα τριάντα της, σε ταινίες με αρκετά ενδεικτικούς τίτλους, όπως «Θερμή εμμονή», «Απόλυτο πάθος», «Κορμί επιρροής 2» κ.λπ. Δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή εκτός των συνόρων των ΗΠΑ προτού «βγει» στην επικαιρότητα η πρόσφατη υπόθεση, με πρωταγωνιστή τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ηewlett Ρackard, Μαρκ Χερντ, η οποία οδήγησε στην παραίτησή του Ακόμη το 2007, δηλαδή σε ηλικία 47 ετών, συμμετείχε σε ένα αρκετά πρωτότυπο ριάλιτι σόου της αμερικανικής τηλεόρασης, το «Ηλικία αγάπης». Σε αυτό διαγωνίζονταν γυναίκες, χωρισμένες σε δύο ομάδες, για το ποια θα κατακτούσε τη στοργή κάποιου άνδρα. Η μια ομάδα αποτελείτο από γυναίκες μικρότερης ηλικίας, επονομαζόμενες και «kittens» («γατούλες»), ενώ η άλλη ομάδα απαρτιζόταν από μεγαλύτερες σε ηλικία κυρίες και είχε την επωνυμία «cougars», όπως το γνωστό αιλουροειδές, αλλά και συνώνυμο κυριών κάποιας ηλικίας οι οποίες διατηρούν σχέσεις με άνδρες κατά πολύ νεότερούς τους.

Η εμπλοκή της κυρίας Φίσερ με τη Ηewlett Ρackard ξεκίνησε το 2007, όταν ανέλαβε τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επίπεδο ανώτατων στελεχών στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, για την τριετία 2007-2009. Ο ρόλος της εκτός από τη διοργάνωση ήταν να βρίσκεται και στην υποδοχή των στελεχών αλλά και να κάνει τις μεταξύ τους συστάσεις. Ενα είδος δηλαδή εσωτερικών δημοσίων σχέσεων. Η αμοιβή της, επίσημα, ήταν 5.000 δολάρια ανά εκδήλωση.


Η ίδια, όπως ανέφερε σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου στις ΗΠΑ, δούλευε πολύ σκληρά για την προετοιμασία των εκδηλώσεων, αλλά ταυτόχρονα απολάμβανε και το γεγονός να εργάζεται για μια εταιρεία όπως η ΗΡ.


Και ξαφνικά, περί τα τέλη Ιουνίου, η κυρία Φίσερ κατηγορεί τον Μαρκ Χερντ για σεξουαλική παρενόχληση. Η κατηγορία αυτή πυροδότησε σειρά εσωτερικών ερευνών και ελέγχων στην εταιρεία, όπου απεδείχθη ότι ο κ. Χερντ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε διαπράξει αξιόποινες πράξεις. Ετσι πριν από περίπου μια εβδομάδα απομακρύνθηκε από τη θέση του. Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της ΗΡ μετά τους εσωτερικούς ελέγχους, ο κ. Χερντ πλαστογράφησε τιμολόγια που αφορούν εταιρικές δαπάνες στην προσπάθειά του να καλύψει μια στενότερη σχέση του με την κυρία Φίσερ.


Η αποχώρηση

[Image] Με την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του κ. Χερντ από την εταιρεία, στο κλείσιμο δηλαδή της προηγούμενης εβδομάδας, η τιμή της μετοχής της εταιρείας παρουσίασε σημαντική πτώση κατά 8%, στα 42,48 δολάρια. Περίπου στα ίδια επίπεδα (42,60 δολάρια) διαμορφωνόταν και τις προηγούμενες ημέρες, πολύ μακριά από το υψηλότερο έτους, στα 54,75 δολάρια, τον Απρίλιο.

Τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται όταν η ίδια εσωτερική έρευνα στη Ηewlett Ρackard διαπιστώνει ότι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική παρενόχληση είναι αβάσιμοι. Ο κ. Χερντ, 53 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε ότι δεν είχε ποτέ σχέση με την κυρία Φίσερ. Αλλες πληροφορίες προερχόμενες μέσα από την εταιρεία αναφέρουν ότι ενδέχεται να «έστησε» ο ίδιος την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, σε συνεννόηση με την κυρία Φίσερ, μία ημέρα προτού υποβάλει την παραίτησή του. Ταυτόχρονα η κυρία Φίσερ υπαναχώρησε ως προς την κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση και αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε στενότερη σχέση με τον Χερντ.


Μάλιστα η ίδια με δήλωσή της αναφέρει ότι αισθάνθηκε έκπληκτη και αιφνιδιασμένη με το γεγονός της παραίτησης του Χερντ από την ΗΡ. «Αυτό» ανέφερε η ίδια «ήταν μια εξέλιξη που δεν ήταν σαφώς στις προθέσεις μου».


Οπως αναφέρει η ίδια, είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον Χερντ το 2007, σε προσωπική συνέντευξη, λίγο προτού αναλάβει την εργασία της στην εταιρεία. Η κυρία Φίσερ και ο Χερντ συχνά δειπνούσαν μαζί, μετά τις εκδηλώσεις, όπως λέει η ίδια, αλλά τίποτε περισσότερο.


Η κυρία Γκόρια Ολρεντ, γνωστή δικηγόρος διασημοτήτων του Χόλιγουντ, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της κυρίας Φίσερ, ανέφερε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι η πελάτισσά της είναι μια ανύπανδρη μητέρα με πρώτο μέλημα την ανατροφή του γιου της.


Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χερντ είχε ετήσιες οικονομικές απολαβές ύψους 30 εκατ. δολαρίων για το 2009, ενώ προτού αναλάβει τη θέση του CΕΟ της ΗΡ τον Απρίλιο του 2005 εργαζόταν επί 25 χρόνια στην ΝCR, τη γνωστή εταιρεία κατασκευής ταμειακών μηχανών.


Η έρευνα της ΗΡ κατέδειξε ανακριβή στοιχεία για δαπάνες που είχαν καταχωριστεί από τον ίδιο τον Χερντ ή εκ μέρους του. Ακόμη βρέθηκαν αποδείξεις για χρηματικά ποσά τα οποία είχε λάβει η κυρία Φίσερ, που όμως δεν αντιστοιχούσαν σε αμοιβές που ελάμβανε επίσημα από την εταιρεία. Τα ποσά αυτά κυμαίνονταν από 1.000 ως 20.000 δολάρια, με δικαιολογητικά γεύματα και ταξίδια. Στα ίδια αποδεικτικά εξόδων ο Χερντ εμφάνιζε ότι τα ποσά αυτά είχαν δαπανηθεί για γεύματα με άλλους προσκεκλημένους, τη στιγμή κατά την οποία είχε αποδειχθεί ότι είχε βγει με την κυρία Φίσερ.


Ζητούνται υποψήφιοι Η εταιρεία, ύστερα από όλα αυτά, αναζητεί υποψηφίους τόσο από μέσα όσο και από την αγορά στελεχών για να αναπληρώσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Στο μεταξύ την εταιρεία θα τη διευθύνει η κυρία Κάθι Λέσγιακ, οικονομική διευθύντρια, η οποία όμως δεν συζητεί το ενδεχόμενο να καταλάβει τη θέση του CΕΟ μόνιμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, ο κ. Χερντ πιθανόν να αποζημιωθεί με 27 εκατ. δολάρια για την απώλεια της θέσης του.


Το έργο του νέου διευθύνοντος συμβούλου δεν θα είναι και τόσο εύκολο, καθώς έχει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες των πρόσφατων εξαγορών της εταιρείας δικτυακών προϊόντων 3 Com και της εταιρείας κατασκευής «έξυπνων» τηλεφώνων (smartphones) Ρalm, η οποία και αναμένεται να βάλει την ΗΡ σε απευθείας ανταγωνισμό με άλλους κατασκευαστές και στον τομέα αυτόν. Παράλληλα έχει να συνεχίσει τη μάχη απέναντι στους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της που είναι η ΙΒΜ, η Αpple και η Cisco. Πάντως η κυρία Κάθι Λέσγιακ, προσωρινή CΕΟ της ΗΡ, ήταν ψύχραιμη και λακωνική στις δηλώσεις της. Οταν ρωτήθηκε για το συμβάν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ενα πράγμα άλλαξε την Παρασκευή για την εταιρεία και αυτό ήταν ότι ο CΕΟ έφυγε. Ως προς τα λοιπά, στην εταιρεία δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών