KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η κυβέρνηση για να «ηρεμήσει» την Τρόικα που έχει «αναστατωθεί» με την απόκλιση του προϋπολογισμού στο σκέλος των εσόδων ( «τρύπα» 2,6 δις. ευρώ) στο αναθεωρημένο κέιμενο του Μνημονίου που αστέλει στις Βρυξέλλες κάνει λόγο για αυξήσεις εισιτηρίων στον ΟΣΕ, στις αστικές συγκοινωνίες αλλά στα  τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ «κόβει» τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.  Μία εξέταση θα κοστίζει πλέον 3 ευρώ.
Ακόμη,  περί τα 1,5 δις. ευρώ κόβει η κυβέρνηση από τους ΟΤΑ στην τριετία 2011 – 2013 ενώ έρχονται  ανατροπές στο εργασιακό έως το τέλος Σεπτέμβρη.  Από τις ΔΕΚΟ τεράστιο «βαρίδι» για τον προϋπολογισμό αποτελεί ο ΟΣΕ με την κυβέρνηση να προωθεί απολύσεις προσωπικού και μειώσθεις μισθών. Νέο σύστημα μισθών ακολουθεί και στον δημόσιο τομέα. 
Ξεχωριστεί θέση στο Μνημόνιο έχει ο τομέας της ενέργειας  με την  Κυβέρνηση να ετοιμάζει σχέδια για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου και του ανοίγματος προς τρίτους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ.
Στον τομέα του δανεισμού η κυβέρνηση προεταοιμάζει τον  Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έτσι ώστε να αρχίσει μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων από το Σεπτέμβριο (από τις τριμηνιαίες τοποθετήσεις) για να βελτιώσει τη διαχείριση των διαθεσίμων και να ομαλοποιήσει το προφίλ ωρίμανσης.
1.       Προϋπολογισμός – διορθωτικά μέτρα : Πλήρης  κάλυψη του κινδύνου των δαπανών κυρίως από τον τομέα των λειτουργικών.         
2.       Νοσοκομεία: Τρία ευρώ θα πληρώνουν οι ασθενείς την  εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία ( εξωτερικά ιατρεία). Το θετικό είναι ότι  μεώνεται περαιτέρω το κόστος φαρμάκων.
3.       ΟΤΑ: Περί τα 1,5 δις. ευρώ κόβει η κυβέρνηση από τους ΟΤΑ στην τριετία 2011 – 2013.
4.       Μισθοί: Έρχεται νέο απλοποιημένο σύστημα αμοιβών στο δημόσιο. 
5.       ΟΣΕ: Νόμος το Σεπτέμβρη με κλείσιμο ζημιογόνων γραμμών, αύξηση εισιτηρίων με στόχο αύξηση εσόδων 55% – πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή ,μείωση προσωπικού 35% για εξοικονόμηση δαπανών 50% και μείωση προσωπικού 50% στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση δαπανών προσωπικού 58%. Μείωση βασικού μισθού 20%, μείωση υπερωριών και επιδομάτων 10%.
6.        Αστικές συγκοινωνίες: Αύξηση εισιτηρίων , μείωση επιδομάτων και υπερωριών
7.        ΔΕΗ: Αύξηση τιμολογίων, απελευθέρωση αγοράς, πρόσβαση σε ιδιώτες στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.
8.       Κλειστά επαγγέλματα: Κλειστά επαγγέλματα: Μέχρι το Δεκέμβρη το νομοσχέδιο με άνοιγμα επαγγελμάτων για νομικούς , φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ορκωτούς λογιστές.
9.       Ασφαλιστικό: Θα εκπονηθούν δύο αναλογιστικές μελέτες , μια έως το Δεκέμβριο για τα ταμεία κύριας ασφάλισης και μία έως το Μάρτιο για τα επικουρικά και από τα αποτελέσματα αυτών θα προκύψουν τα πιθανά νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έως τον Ιούνιο του 2011.
10.   Εργασιακό: Έως τέλος Σεπτεμβρίου θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη μεταρρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης επέκτασης των τομεακών συμφωνιών σε εκείνους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις αλλά και για την καθιέρωση «συμμετρίας» στη διαιτησία. Επιπλέον προβλέπεται επέκταση του ελαστικό ωράριου, «ψαλίδι» στις υπερωρίες. Η μεγαλύτερη ανατροπή έρχεται στις συμβάσεις όπου με νόμο θα ορίζεται ότι υπερισχύουν οι επιχειρησιακές των κλαδικών οι οποίες με τη σειρά τους υπερισχύουν έναντι των επαγγελματικών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This