KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;


To ενδιαφέρον των Αράβων και ειδικά από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες είναι γνωστό. Διατηρούν αξιόλογες επενδυτικές θέσεις funds από τα αραβικά εμιράτα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν από τα funds την ελληνική αγορά έχουν βολιδοσκοπήσει τόσο η Qatar Islamic Bank όσο και η  National Bank of Abu Dhabi...
Δεν είναι σαφές αν κάνουν ευρύτερα επιχειρηματικά ανοίγματα ή επιδιώκουν συνεργασίες ή ψάχνουν επενδυτικές τοποθετήσεις αλλά το βέβαιο είναι ότι εξετάζουν την ελληνική αγορά.
Οι Άραβες είναι θετικοί για επενδύσεις στην Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο ότι παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν με το Dubai δεν θέλει να αποχωρήσει από την Marfin αλλά τουναντίον επιβεβαιώνει την στρατηγική συμμαχία η Dubai investment Group.
Οι άραβες λοιπόν θεωρούν ότι η Ελλάδα με τις χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις ίσως είναι μια από τις επενδύσεις που θα πρέπει να αξιολογήσουν.
Οι άραβες όπως τονίστηκε γνωρίζουν την Ελλάδα.
Το  ενδιαφέρον των Αράβων για την Ελλάδα έχει ξεκινήσει προ 4-5 ετών όταν η Dubai Investment Group αποφάσισε να αποκτήσει στρατηγική θέση στην Marfin. Έτσι κατέφερε να ελέγξει το 20% της Marfin Popular bank και το 17,5% της MIG.
H έλευση του Dubai στην Ελλάδα αποτέλεσε λαβή και αφορμή ώστε και άλλοι επενδυτές από την Αραβική Χερσόνησο να εξετάσουν πιο ενδελεχώς τις ελληνικές τράπεζες κατά βάση.
Το Κατάρ ήδη εδώ και πολύ καιρό κατέχει το 0-,8% με 0,9% της Εθνικής και στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν υπάρξει στο παρελθόν  εξετάσθηκε αν αυτό το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί π.χ. στο 1,2 ή 1,5%. Πρόκειται για κινήσεις επενδυτικού και μόνο χαρακτήρα.
Σημειώνεται ότι οι περίπου 3800 ξένοι ελέγχουν το 40-41% της Εθνικής.
Σημειώνεται ότι ποσοστό στην Εθνική κατέχει και το Fidelity ενώ 4-5 ξένοι κατέχουν πάνω από το 1% και η Bank of new York Mellon το 5,25% περίπου ως θεματοφύλακας όμως και όχι ως στρατηγικός επενδυτής.
Το  Paramount από το Κατάρ να ελέγχει το 4% της Alpha bank αποκτώντας εκείνη την περίοδο μετοχές στην τιμή των 18 ευρώ ενώ συμμετείχε και στην αύξηση κεφαλαίου με τιμή τα 8 ευρώ.
Το μέσο κόστος κτήσης του paramount μετά από ορισμένες κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκτιμάται κοντά στο 12,5 ευρώ στην Alpha bank.
Μετά την Alpha bank με το Paramount σειρά πήρε η Πειραιώς η οποία απέκτησε μέτοχο fund από το Αμπού Ντάμπι το οποίο απέκτησε το 3% των μετοχών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών