KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

«Cadillac»

Η αυτοκινητοβιομηχανία «Cadillac», σύμβολο των ΗΠΑ, και παλαιότερος κατασκευαστής αμερικανικών αυτοκινήτων μετά την «Buick» ιδρύθηκε το 1902 με την επωνυμία «Cadillac Automobile Company» από τον μηχανικό Χένρι Λίλαντ.
Το 1909 εξαγοράστηκε από την General Motors. Μέσα σε έξι χρόνια η Cadillac έθεσε τα θεμέλια για την σύγχρονη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων, ενώ τα επόμενα τριάντα έτη η εταιρία καθιερώθηκε ως η πολυτελέστερη μάρκα αυτοκινήτων των ΗΠΑ.
Το 1914 ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία «έριξε» σε μαζική παραγωγή κινητήρα V8.
Στις 4 Ιανουαρίου του 1930 παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, τον πρώτο κινητήρα V16 στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρία γνώρισε ημέρες μεγάλης δόξας τη δεκαετία του 1950 και του 1960.
Η πετρελαϊκή κρίση του ’70 θα καταστήσει τα πολυτελή,  μοντέλα της Cadillac με τους μεγάλους κινητήρες αναχρονιστικά. Η εταιρία αναγκάστηκε να συρρικνώσει τα μοντέλα της. Οι πωλήσεις της εταιρίας-σύμβολο της πολυτέλειας θα δεχθούν βαρύ πλήγμα από την πρόσφατη οικονομική κρίση.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών