KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

17 ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ.





Το συνολικό ποσό των €9.110.399 συγκέντρωσε η δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s επιλεγμένων έργων από τις συλλογές των Neuberger Berman και Lehman Brothers, φτάνοντας στην υψηλότερη αρχική εκτίμηση.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας σημειώθηκαν 17 νέα ρεκόρ για καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Julie Mehretu και ο Glenn Ligon, ενώ αγοραστή βρήκε το 83% των lots, με περισσότερα από τα μισά αυτών να «πιάνουν» τιμές υψηλότερες από της υψηλότερη αρχική εκτίμηση.

Η υψηλότερη τιμή της δημοπρασίας επιτεύχθηκε για το έργο της Julie Mehretu, Untitled 1, έναν πίνακα από το σύνθετο και πλούσιο έργο της καλλιτέχνιδος από την Αιθιοπία, το οποίο ξεπέρασε με άνεση την υψηλότερη αρχική εκτίμηση και πωλήθηκε έναντι €758.793, τιμή-ρεκόρ για την καλλιτέχνιδα σε δημοπρασία.

Το εντυπωσιακό και πολύχρωμο Untitled του Marc Grotjahn, που κοσμούσε και το εξώφυλλο του καταλόγου της δημοπρασίας, πέτυχε το ποσό των €580.679, που συγκαταλέγεται μεταξύ των υψηλότερων τιμών που έχουν σημειωθεί για έργα του καλλιτέχνη σε δημοπρασία.

«Η εν λόγω συλλογή δημιουργήθηκε με μεγάλη φροντίδα και διορατικότητα», ανέφερε ο Tobias Meyer, επικεφαλής του Τμήματος Σύγχρονης Τέχνης του Οίκου Sotheby’s παγκοσμίως και δημοπράτης του προχθεσινού sale.

«Αυτοί που την “έχτισαν” ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και αγόραζαν έργα από καλλιτέχνες που συχνά βρίσκονταν στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, προτού να γίνουν ιδιαίτερα γνωστοί, στους οποίους όμως είχαν αναγνωρίσει ταλέντο αρκετό για να διασφαλίσει τη φήμη τους σε βάθος χρόνου».

Ανάμεσα στους πλειοδότες της προχθεσινής δημοπρασίας, ήταν και αρκετά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων το Museum Art Center Buenos Aires

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών