KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ(ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΙΝΑΝΕ).

Στο Διαδίκτυο  για πρώτη φορά οι πίνακες εσόδων και εξόδων του προϋπολογισμού της Αρχιεπισκοπής για το οικονομικό έτος 2010, κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν τα έσοδα υπολογίζονται σε 3.457.251 ευρώ και τα έξοδα περίπου 3.000 ευρώ λιγότερα, δηλαδή 3.454.220 ευρώ.

Όπως αναφέρουν , το ταμείο της Αρχιεπισκοπής φαίνεται ότι ενισχύεται από τα «πλούσια» παρεκκλήσια, αλλά και από τα «ιερά» ακίνητα.

Από τα μισθώματα των 17 ακινήτων που διαθέτει στην Αθήνα η Αρχιεπισκοπή αναμένεται να εισπράξει 529.836 ευρώ, δηλαδή περίπου το 1/6 των συνολικών εσόδων.

Σημαντική πηγή εσόδων αποτελούν και τα δέκα παρεκκλήσια της Αρχιεπισκοπής, καθώς οι εισπράξεις από αυτά υπολογίζονται σε 400.000 ευρώ. Αρκετά από τα παρεκκλήσια μάλιστα θεωρούνται πλούσια, καθώς εκεί τελούνται συχνά μυστήρια ή βρίσκονται σε σημεία-περάσματα. Ανάμεσά τους είναι οι Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού, ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαδιάρης, η Αγία Βαρβάρα Ψυχικού, οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες στο Πεδίον του Άρεως.

Πάντως πριν από ένα χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποφασίσει όλα τα έσοδα από τα παγκάρια των παρεκκλησίων να προσφέρονται σε δύο ιδρύματα για παιδιά με νοητική υστέρηση.

Σε 1.264.000 ευρώ υπολογίζει η Αρχιεπισκοπή τα χρήματα που χρειάζεται να καταβάλει για το οικονομικό έτος 2010 προκειμένου να υλοποιήσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσιεύει η Αρχιεπισκοπή, 320.000 ευρώ υπολογίζεται να ξοδέψει για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και 500.000 ευρώ υπολογίζει ότι θα καταβάλλει για τις κατασκηνώσεις που διαθέτει. Επιπλέον, οι υπηρεσίες της έχουν υπολογίσει σε περίπου 500.000 ευρώ τα έξοδα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες επισκευής ή ανέγερσης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και κτιρίων της.

Τα διάφορα απρόβλεπτα έξοδα υπολογίζονται για το 2010 σε 80.000 ευρώ και έξοδα για συνδρομές- περιοδικά σε 30.000 ευρώ. Επίσης τα έξοδα εκδηλώσεων της Αρχιεπισκοπής υπολογίζονται σε 25.000 ευρώ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών