KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Είσαι φοιτητής EΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.

Δάνεια με μειωμένα επιτόκια, πιστωτικές κάρτες χωρίς συνδρομή, καταθέσεις με υψηλές αποδόσεις στις προθεσμιακές καταθέσεις, αλλά και γενναίες εκπτώσεις στα εμβάσματα προσφέρουν οι τράπεζες, προκειμένου να δελεάσουν παλιούς αλλά και νέους φοιτητές.
Με τον τρόπο αυτό, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα φιλοδοξούν να «κλειδώσουν» πελάτες από τις πρώτες κιόλας επαφές τους με την τράπεζα, καθώς - σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών- αν οι νέοι πελάτες ξεκινήσουν τη σχέση τους με μία τράπεζα, πολύ δύσκολα «απιστούν» στο μέλλον.
Κερδισμένοι βγαίνουν όμως και οι φοιτητές, καθώς - αξιοποιώντας τα ειδικά προϊόντα των τραπεζών - όχι μόνο απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια, στις καθημερινές τους συναλλαγές, αλλά και ωφελούνται και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων καταναλωτικά - σπουδαστικά δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια και άλλους ευνοϊκούς όρους στην αποπληρωμή τους.
Μάλιστα, καθώς η ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ετοιμάζουν νέα «πακέτα» προσφορών, ειδικά για τους νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες
Για τους φοιτητές-πελάτες της, που μπορούν να αποδείξουν τη φοιτητική ιδιότητά τους η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το δάνειο «Σπουδάζω». Το προϊόν περιλαμβάνει 12μηνη έντοκη περίοδο χάριτος και επιτόκιο, 9,95% κυμαινόμενο και 10,65% σταθερό. Επίσης η ίδια τράπεζα διαθέτει  ειδικούς καταθετικούς λογαριασμούς για φοιτητές, νέους και μαθητές με επιτόκια υψηλότερα από τα «απλά» αντίστοιχα προϊόντα.
Την πιστωτική κάρτα Student Εurobank Visa η οποία δεν επιβαρύνεται με συνδρομή, επιτρέπει δωρεάν αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ της Εurobank, μεταφορά υπολοίπων λογαριασμών από άλλες πιστωτικές κάρτες, καθώς και συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιστροφή» της τράπεζας διαθέτει για τους φοιτητές-πελάτες της η Eurobank.
Από την πλευρά της, η Alpha Bank προσφέρει σε νέους 18 έως 27 ετών (φοιτητές και μη) τα προγράμματα ALPHA 1|2|3. Στο «καλάθι» των προσφορών της τράπεζας περιλαμβάνεται καταθετικός λογαριασμό με υψηλό επιτόκιο, ασφαλιστικό πρόγραμμα αλλά και καταναλωτικό δάνειο με προνομιακό επιτόκιο για τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές σπουδές.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει μεταξύ άλλων δάνεια σπουδών για κάλυψη διδάκτρων ξένων γλωσσών ή φροντιστηρίων. Επίσης για την κάλυψη δαπανών εγκατάστασης και αγοράς οικοσκευών και για την πληρωμή διδάκτρων φοιτητών εξωτερικού και διδάκτρων μεταπτυχιακών σπουδών. Ως προς τους οικονομικούς όρους, τα συγκεκριμένα δάνεια διατίθενται με κυμαινόμενο επιτόκιο 7,15% και προσφέρουν μειωμένο επιτόκιο 1% για τους 10 πρώτους νεοεισαχθέντες από κάθε σχολή (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι.) και αντίστοιχη έκπτωση για τους ήδη φοιτούντες με μέσο όρο βαθμολογίας άνω του 7,5. για τα τελευταία εξάμηνα. Επίσης η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές άνω των 18 ετών να εκδώσουν πιστωτική κάρτα με όριο 1.000 ευρώ και δωρεάν συνδρομή για 3 έτη.
Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει τον ειδικό καταθετικό λογαριασμό «Στόχοι Ζωής», καθώς και ειδικές πιστωτικές κάρτες (προπληρωμένη και κανονική) που απευθύνονται σε ακαδημαϊκούς πολίτες.
Η Τράπεζα Κύπρου προσανατολίζεται κυρίως σε νέους αλλά και μαθητές καθώς διαθέτει τον ειδικό λογαριασμό Αποταμίευση Νέων CY – JUNIOR με επιτόκιο 2,50 % από το πρώτο ευρώ και για όλο το υπόλοιπο του λογαριασμού, χωρίς ελάχιστο ποσό κατάθεσης και με εξαμηνιαία καταβολή τόκων.
Η Emporiki Bank διαθέτει το φοιτητικό πακέτο «unique». Στο πακέτο της τράπεζας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων λογαριασμός καταθέσεων με προνομιακό επιτόκιο, πιστωτική κάρτα και δωρεάν μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών της ίδιας τράπεζας.
Η Μillennium Βank διαθέτει από την πλευρά της ειδικό δάνειο που έχει επιτόκιο 2 μονάδες χαμηλότερο από το εκάστοτε ισχύον της τράπεζας, διάρκεια αποπληρωμής έως 84 μήνες και δυνατότητα πρόωρης ολικής ή μερικής προεξόφλησης χωρίς επιβάρυνση. Επίσης, η ίδια τράπεζα διαθέτει πιστωτική κάρτα στους φοιτητές χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εγγυητή και ορίων εισοδήματος.
Αντίστοιχα, η Γενική Τράπεζα διαθέτει για φοιτητές το πακέτο προϊόντων Geniki Νέων, το οποίο περιλαμβάνει καταθετικό λογαριασμό με υψηλότερα επιτόκια, πιστωτική κάρτα χωρίς συνδρομή, καταναλωτικό δάνειο με μειωμένο, ονομαστικό σταθερό επιτόκιο 9,5% και δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζας.
Τέλος, η ΑΤΕbank διαθέτει το δάνειο «Αθηνά Σπουδαστικό» με ονομαστικό επιτόκιο 10% και διάρκεια αποπληρωμής έως 10 χρόνια. Επίσης η ίδια τράπεζα διαθέτει πιστωτική κάρτα με δωρεάν συνδρομή για πάντα, προσφέρει μείωση του επιτοκίου κατά μία μονάδα μετά από 6 μήνες συνεπών πληρωμών, δωρεάν ασφαλιστικές καλύψεις και ελάχιστη μηνιαία καταβολή μόνο 2% του εκάστοτε υπολοίπου.

Και για φοιτητές εξωτερικού
Παράλληλα, ειδικά για τους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν εκτός Ελλάδος –τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Δυτική Ευρώπη, οι τράπεζες διαθέτουν μια σειρά από ξεχωριστά προϊόντα, εστιάζοντας το ενδιαφέρον τους ως επί το πλείστον στο κόστος της μεταφοράς χρημάτων από την Ελλάδα στη χώρα των σπουδών και σε μειωμένες τιμές τραπεζικών υπηρεσιών. Για να το καταφέρουν, αξιοποιούν το εκεί δίκτυο
καταστημάτων που έχουν, είτε από θυγατρικές τους είτε από άλλες συνεργασίες.
Ειδικά για εκείνους που σπουδάζουν στην Αγγλία, η βρετανική ΗSΒC, διαθέτει δάνειο με χαμηλό επιτόκιο αλλά και καταθετικό λογαριασμό με δωρεάν συναλλαγές στα ΑΤΜ της τράπεζας, μειωμένα έξοδα εμβασμάτων, φοιτητική εκπτωτική κάρτα, δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση και ιατρική ασφαλιστική κάλυψη με προνομιακό ασφάλιστρο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών