KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 2010.


Ρώσοι επιστήμονες, δεν θα μπορούσαν να διαλέξουν πιο κατάλληλο φυσικό ''εργαστήριο'', από την παγωμένη περιοχή της Σιβήριας, για να διεξάγουν ένα καινοτόμο πείραμα, στο οποίο αναπαριστούν τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν λίγο πριν από την Εποχή των Παγετώνων ενώ εισήγαγαν ακόμα και άγρια ζώα στην περιοχή!

Στόχος των ερευνητών είναι να καταφέρουν να ανασχέσουν τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με το σκεπτικό ότι τα ζώα, που ζούσαν στο κατώφλι της Εποχής των Παγετώνων, συνέβαλλαν ώστε το παγωμένο έδαφος να πρασινίσει και να μετατραπεί σε ένα απέραντο...βοσκοτόπι.

Η ερευνητική ομάδα υπό τον Σεργκέι Ζίμοφ, εισήγαγε ξανά στην τούνδρα, διάφορα ζώα όπως το άγριο άλογο της Γιακουτίας, την άλκη (ένα είδος ταράνδου), το βίσονα και τον κοινό τάρανδο, με την ελπίδα ότι αυτά τα χορτοφάγα ζώα θα βοηθήσουν τη βλάστηση της περιοχής να παραμείνει υγιής και να ανανεώνεται κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χειμώνα, πατώντας το χιόνι, το οποίο ''προστατεύει'' το έδαφος από τον ψυχρό αέρα, τα ζώα θα το εμποδίσουν να λιώσει, και έτσι θα αποτραπεί η έκλυση αερίων του θερμοκηπίου.

Οι μελετητές, σκοπεύουν να απελευθερώσουν μερικά ζώα στο σιβηρικό τοπίο, τα οποία όταν θα αφεθούν μόνα τους, θα αναπαραχθούν γρήγορα.

Έτσι θα αναπαρασταθεί το οικοσύστημα, που εξαφανίστηκε πριν από 10.000 χρόνια.

Το τεράστιο υπαίθριο ''εργαστήριο'', το οποίο αποκαλείται από τον Ζίμοφ ως ''Πάρκο της Εποχής των Παγετώνων'', βρίσκεται περίπου 6.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, ενώ η πλησιέστερη πόλη έχει μόλις 5.000 κατοίκους.

Αρχικά εισήχθηκαν στην περιοχή, 40 άλογα, πολλά εκ των οποίων έπεσαν θύματα λύκων και αρκούδων και άλλα δηλητηριάστηκαν τρώγοντας φυτά της περιοχής.

Ο επίμονος Ζίμοφ όμως, έφερε περισσότερα άλογα, τα οποία έχουν έκτοτε μάθει να αποφεύγουν τα φυτά αυτά και να αντιστέκονται στα άγρια ζώα. Μάλιστα έχουν αρχίσει και να αναπαράγονται.

Σήμερα, στο πάρκο φιλοξενούνται περίπου 70 ζώα, όμως ο Ζίμοφ φιλοδοξεί να φέρει χιλιάδες ακόμη.

Ενδεικτικά, για να φέρει 1000 βίσονες από τη Βόρειο Αμερική, θα έπρεπε να δαπανήσει 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο το τίμημα είναι μικρό μπροστά στα οφέλη.

''Εάν λιώσουν οι πάγοι, θα εκλυθούν 100 γιγατόνοι άνθρακα αυτόν τον αιώνα'', υπογράμμισε.

''Τι είναι 1 εκατομμύριο δολάρια; Μια συνηθισμένη δωρεά.'' κατέληξε ο πρωτοπόρος επιστήμονας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών