KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΞΑΝΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τραπεζικές καταθέσεις: Δεν ξαναφέρνουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα

Αδιάφορους άφησε τους Έλληνες κροίσους του εξωτερικού το πρόγραμμα επαναπατρισμού κεφαλαίων  το οποίο απέφερε εισπράξεις μόλις 6  εκατ. ευρώ για την  κυβέρνηση.
Τα κεφάλαια που επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν μόλις σε 123 εκατ. ευρώ  έναντι  80 δις. ευρώ που υπολογίζεται ότι είναι τα συνολικά που βρίσκεται «αγκυροβολημένα» σε τράπεζες του εξωτερικού.

Κατά τις πληροφορίες, από τον κατάλογο με τα 380 περίπου ονόματα Ελλήνων φορολογουμένων που είχαν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες μόλις 10 έκαναν χρήση των κινήτρων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπόλοιποι επέλεξαν να τα αφήσουν στο εξωτερικό παρά τις απειλές της κυβέρνησης ότι εάν τα αφήσουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή θα πληρώσουν φόρο 8% επί της αξίας αυτών των κεφαλαίων.
Να σημειωθεί ότι  στο οικονομικό επιτελείο είχαν υπολογίσει  ότι η ρύθμιση για τον επαναπατρισμό θα έφερνε στην Ελλάδα κεφάλαια ύψους 20 δις. ευρώ.
Η φορολόγηση τους με συντελεστή 5% θα γεννούσε για τα ταμεία του προϋπολογισμού εισπράξεις ύψους 1 δις. ευρώ οι οποίες  όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο υπουργείο θα αποτελέσουν το «κρυφό βιβλιάριο» του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τελικά από το προηγούμενο εκτιμώμενο ύψος των εισπράξεων  τα έσοδα που έφθασαν στα κρατικά ταμεία δεν ξεπέρασαν τα 6,1  εκατ. ευρώ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών