KAΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.
ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ,ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ,ΝΕΑ ΟΔΟΣ ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ;;;;

ΨΗΦΙΣΤΕ:ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ¨:ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;;;

ΨΗΦΗΣΤΕ .ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ WIKILEAKS.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

NEEΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ INTERNET-ATM-KAI THΛΕΦΩΝΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Ηλεκτρονική «επίθεση» με μπαράζ νέων υπηρεσιών ετοιμάζουν  οι τράπεζες, επιδιώκοντας να στρέψουν όσο το δυνατόν  περισσότερους πελάτες στα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή στα ATM, το e-banking και το phone-banking.
Στόχος των τραπεζιτών είναι να μειώσουν τον αριθμό των συναλλαγών που γίνονται στο κατάστημα, οι οποίες και κοστίζουν περισσότερο στην τράπεζα. Έτσι, παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις στον αριθμό των καταστημάτων, είτε για οικονομία σε λειτουργικά έξοδα είτε σε περίπτωση κάποιας συγχώνευσης.
«Τα καταστήματα χρειάζονται για να πουλούν δάνεια και αφού αυτή τη στιγμή δεν το κάνουν, δεν χρειάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαίος τραπεζίτης, δικαιολογώντας τη στροφή στα εναλλακτικά δίκτυα.
Νέες συναλλαγές, αυξημένη ασφάλεια και έμφαση στις υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου είναι οι τρεις άξονες που εξετάζουν τα επιτελεία των τραπεζών, στοχεύοντας να «σπρώξουν» όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές από το γκισέ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τους. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζιτικής επιλέγουν ακόμα και μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς ο κόσμος ξεπερνά τις φοβίες που

«Απόβαση» στην κινητή τηλεφωνία
Το μεγάλο στοίχημα των τραπεζιτών πάντως είναι η επέκταση των υπηρεσιών του ebanking και στα κινητά τηλέφωνα. Η ιδέα του mobile-banking, όπως αποκαλείται η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών από το τηλέφωνο, είναι αρκετά παλιά. Όμως πλέον οι σύγχρονες συσκευές παρέχουν επιπλέον δυνατότητες και μεγαλύτερη ασφάλεια στους κατόχους τους. Έτσι, οι υπηρεσίες νέας γενιάς επιτρέπουν σε όσους έχουν κινητό τηλέφωνο να μεταφέρουν, με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό ή να πληρώνουν οφειλές σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Παράλληλα, δίνουν τη δυνατότη  στους πελάτες τους να έχουν άμεση πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο των μετοχών τους, να ενημερώνονται για την πορεία του Χρηματιστηρίου σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να πραγματοποιούν αγοραπωλησίες. Τέλος, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου μπορούν άμεσα και όλο το 24ωρο να υποβάλουν αιτήσεις για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, έκδοση μπλοκ επιταγών και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες, λαμβάνοντας μάλιστα επιβεβαίωση με γραπτό μήνυμα για την πορεία των συναλλαγών τους.

Ανάληψη χωρίς κάρτα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα νέας υπηρεσίας που βασίζεται αποκλειστικά στα εναλλακτικά δίκτυα είναι το «Λεφτά στο λεπτό» της Τράπεζας Πειραιώς. Η εν λόγω υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας μετρητά σε οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή.. Ο παραλήπτης, ο οποίος δε χρειάζεται να είναι πελάτης καμίας απολύτως τράπεζας παραλαμβάνει τα χρήματα από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς,  άμεσα και δίχως τη χρήση κάποιας κάρτας, απλά πληκτρολογώντας έναν κωδικό μίας χρήσης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί και ο ίδιος ο αποστολέας των χρημάτων να προβαίνει στην παραλαβή των μετρητών και ουσιαστικά να κάνει ανάληψη χωρίς κάρτα.
Προϋπόθεση για να στείλει κανείς χρήματα είναι να έχει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, ή κωδικούς πρόσβασης στη winbank, ή πρόσβαση στο Πειραιώς Phone Banking.
Όπως αναφέρει η τράπεζα, η υπηρεσία βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών) τον οποίο λαμβάνει ο πελάτης  τη στιγμή που καταχωρεί την εντολή για αποστολή των χρημάτων, και τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη. Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, με χρήση της χρεωστικής κάρτας , μέσω της winbank ή μέσω του Πειραιώς Phone Banking Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αποστολέας των χρημάτων λαμβάνει τον "Κωδικό Παραλαβής Μετρητών" τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη μαζί με το ποσό που του στέλνει. Στη συνέχεια ο  παραλήπτης επισκέπτεται ένα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, πατάει το πλήκτρο ENTER (ή ένα από τα 8 πλήκτρα της οθόνης), εισάγει τον κωδικό και το ποσό που στάλθηκε και….παίρνει τα χρήματα.. σημειώνεται επίσης ότι η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και βρίσκεται σε ισχύ όλο το 24ωρο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
free-wifi.gr - Greece' s free hotspot directory
Ανθόραμα - Όλα για τον κόσμο των φυτών